hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köprü çöktü:15 kişi kayıp

    Köprü çöktü:15 kişi kayıp
    expand

    Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi girişinde bulunan 255 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün yaklaşık 48 metrelik bölümü çöktü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Filyos Çayı üzerindeki köprünün çökmesine ilişkin, "Resmi kaynaklara göre ilçede 15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmalarımız sürüyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çaycuma ilçesinde Filyos çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle hakkında kayıp başvurusunda bulunulan 15 kişi arama çalışmaları helikopter ve yaya ekipler tarafından sürdürülüyor.

    İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece de helikopter desteğiyle çalışmalara devam edildiğini, sabah erken saatlerde de jandarma, itfaiye ve afet müdürlüğü ekiplerinin çay yatağında aramalara başladığını söyledi.

    Köpekli arama ekiplerinin de çalışmalara katıldığını anlatan Güngör, şunları kaydetti:

    "Kayıplardan 10 kişinin minibüs yolcusu, diğer 5 kişinin ise köprüden yaya geçen vatandaşlar olduğunu belirledik. Suyun debisi çok fazla artmış. Çok büyük miktarda su geliyor, çalışmalarımız gün boyunca devam edecek. Suya şu an tehlikeli olduğu için dalış yapılamıyor. Debi çok yüksek ve görüş yok."

    Güngör, suyun derinliğinin 5-8 metre arasında değiştiğini belirterek, "Çöken blokların vinçle kaldırılmasının mevcut köprüye de zarar vereceği düşüncesiyle izin verilmiyor. Blokların birinin ağırlığı 200 ton civarında. Minibüsün bunların altında olma ihtimali var. Ancak biz aracın sürüklendiğini tahmin ediyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Köprünün durumu

    İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, köprünün 255 metre uzunluğunda, çöken bölümün ise 48 metre olduğunu açıkladı.

    Bakan Çelik Çaycuma'da

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle ilgili, "Resmi kaynaklara göre ilçede 15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmalarımız sürüyor" dedi.

    Bakan Çelik, köprünün çöktüğü alanın yakınında bazı kayıp yakınlarıyla görüştükten sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

    İlk bilgilere göre köprüden geçmekte olan bazı araçlar ile yayaların suya düşerek kaybolduğunu ifade eden Çelik, "Resmi kaynaklara göre ilçede 15 kaybımız var. Bölgede arama çalışmalarımız sürüyor. Bunlardan biri Çaycuma Belediye Başkanımızın Mithat Gülşen'in babasıdır. Ayrıca yeğeni de kayıp" diye konuştu.

    Dalgıçlar, helikopter ve botlarla taramaların devam ettiğini ifade eden Çelik, "Çöken köprü kütlesinin kaldırılmasıyla ilgili mevcut yeni köprünün kullanılmasının, teknik adamlar sakıncalı olduğunu söylüyor. Burada ağır tonajlı kütleyi kaldırmak köprüye de zarar verir düşüncesiyle bu konuda çalışma yapılamıyor. Bir dolgu yeri yapılarak o kütle kaldırılacak" dedi.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, "Minibüsün yeri tespit edildi mi?" şeklindeki soru üzerine, "Görgü tanıkları minibüsün sürüklendiğini gördük diyorlar. O bilgi var ama her ihtimale karşı kuşku olmaması için beton kütlenin kalkması gerekiyor" diye konuştu.

    Bakan Çelik, 15 kişiden haber alınamadığını belirterek, "Bir minibüs içinde belediye başkanımızın babasının da olduğu tahmin edilen aynı köyden 10 kişi ile 5 kişiden haber alınamadığına yönelik bilgi var. Teknoloji ve eldeki bütün imkanlar Ankara'dan Zonguldak'a ne varsa kullanılıyor" dedi.

    Çelik, bir gazetecinin "Köprünün neden yıkıldığıyla ilgili size bilgi verildi mi?" sorusunu da "Şu anda bilgi yok. Belli ki suyun debisi fazla, sudan kaynaklanan bir şey. Suyun köprünün ayağını boşaltmasından kaynaklanabilen bir şey olabilir ama bu, tetkik neticesinde ortaya çıkabilecek. Teknik, idari ve adli araştırmalar ve soruşturmalar devam ediyor" diye yanıtladı.

    Belediye Başkanı Mithat Gülşen'i hastanede ziyaret ettiğini ifade eden Çelik, "Başkanın durumu iyi. Ancak hastanede biraz daha kalmasında fayda var. Tabii kolay değil. Endişe taşıyor. İnşallah taşıdığımız endişeyle karşılaşmayız. Bizim yüzümüzü güldürecek netice olur" dedi.

    Bekleyiş sürüyor

    Çaycuma'da Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesiyle çaya düşen minibüsteki yolcular ve köprüden geçen yayaların ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor.

    Annesi ve ağabeyi minibüste olan Sezer Saraç (28), gazetecilere, Yolgeçen köyüne yolcu taşıyan minibüsün çaya düştüğünü, araçta bulunan annesi Kadın Saraç (49) ve ağabeyi Serdar Saraç'tan (33) haber alamadıklarını söyledi.

    Zonguldak'ta bir hastanede 10 gündür fizik tedavi gören annesinin dün taburcu edildiğini ifade eden Saraç, "Annem Çaycuma'da pazar alışverişi yapmasının ardından ağabeyimle buluşarak köye gitmek için minibüse binmiş. Köprüden geçerken bu olay meydana gelmiş. Olayı duyduğumdan beri bekliyorum. Hastaneden taburcu olduktan sonra köye dönmek için minibüse binen annem ile ağabeyimden haber alamıyoruz. Çok üzgünüz" diye konuştu.

    Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün dün çökmesinin ardından kayıp başvuruları doğrultusunda çaya düşen minibüs ve köprüden geçen 15 kişinin
    kaybolduğu bildirilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow