hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taşköprü ulaşıma kapatıldı

    Taşköprü ulaşıma kapatıldı
    expand

    Kastamonu Taşköprü'de, karların erimesi sonucu debisi yükselen Gökırmak üzerindeki, tarihi taş köprünün yakınındaki 50 metrelik istinat duvarı çöktü, yaya köprüsünde çatlaklar oluştu. Taş köprü ve yaya köprüsü, güvenlik amacıyla ulaşıma kapatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kızılırmak'ın en büyük kolu olan Gökırmak'ta su seviyesinin yükselmesi sonucu, Kastamonun Taşköprü ilçesine adını veren 646 yıllık köprünün yakınındaki, yaklaşık 50 metrelik istinat duvarında çökme yaşandı.

    Buraya yakın yayaların geçişinde kullanılan köprüde de çatlaklar oluştu. Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde yaşanan köprü facisaının ardından meydana gelen bu olay yetkilileri hemen harekete geçirdi. Taş köprü ve yaya köprüsü güvenlik amacıyla ulaşıma kapandı. Taşköprü Belediyesi ve DSİ ekipleri, köprü ve çevresinde inceleme yaptı. Bu bölgede bulunan Hilmi Dura Parkındaki kamelyalar, taşındı.

    Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, olay yerinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kış mevsiminin yoğun kar yağışlı geçtiğini, karların erimesiyle Gökırmak'ta su seviyesinin yükseldiğini anımsattı. Çökmenin, suyun güçlü olması nedeniyle yaşandığını dile getiren Yılmaz, ekiplerin bölgede inceleme yaptıklarını ifade ederek, "İncelemelerden sonra ne yapılacağına karar vereceğiz. İstinat duvarı yeniden yapılacak" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada, Gökırmak üzerindeki çevreyolu köprüsünde de inceleme yapıldığı öğrenildi. İlçeye adını veren köprü, Gökırmak üzerine, Yağmur Bey'in oğlu Ali Bey tarafından 1366 yılında Celalettin Beyazıt adına yaptırıldı. Uzunluğu 68,58 metre olan 7 gözlü köprü, estetik dalga kıranlarıyla tanınıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow