hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Cübbeli Ahmet" iddianamesi kabul edildi

    Cübbeli Ahmet iddianamesi kabul edildi
    expand

    Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 16 kişi hakkında hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

    "Karagümrük çetesi"ne yönelik operasyon kapsamında tutuklanan ve kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile birlikte 6'sı tutuklu 16 sanık hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamede 3 müşteki ile 12 mağdure de yer alıyor.

    İki farklı örgüt

    İddianamede iki farklı örgütten bahsediliyor. Birinci örgütün başında şüpheli, "Karagümrük çetesi" lideri Nuri Ergin’in ağabeyi Nejat Ergin'in yer aldığı iddia ediliyor.

    Diğer örgütün liderinin ise Barış Sezek olduğu öne sürülüyor. İddianamede şüpheliler “Haksız çıkar sağlamak için örgüt kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, tehdit, insan ticareti, cinsel saldırı, hürriyeti tahdit, fuhuşa aracılık ve resmi belgede sahtecilik" ile suçlanıyor.

    Cübbeli'nin 45 yıla kadar hapsi isteniyor

    İddianamede Ahmet Mahmut Ünlü’nün ise, “Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek, 2 kez insan ticareti yapmak, cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun bırakmak" suçlarından 25,5 yıldan 45,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Cübbeli Ahmet Hoca, soruşturma kapsamında 12 Aralık 2011 tarihinde tutuklanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow