hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan ''Darüşşafaka" açıklaması

    Erdoğandan Darüşşafaka açıklaması
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Darüşşafaka Cemiyeti tüzüğünde yapılacak değişikliğe ilişkin "Yapacağımız değişiklikle, tüzüğün 2'nci maddesindeki Türk ve İslam olma şartını, 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı' olarak değiştiriyor, cemiyetin kapsama alanını böylece genişletiyoruz" dedi.

    Erdoğan, Darüşşafaka Cemiyeti'nin TİM Maslak Show Center'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 1863'te Darüşşafaka'yı kuran Yusuf Ziya Paşa ve arkadaşlarını rahmetle ve minnetle yadettiğini söyledi.

    Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

    "Evet... Bugün, Darüşşafaka Cemiyeti'nin tüzüğünde gerçekten tarihi nitelikte bir değişiklik gerçekleştiriyoruz. Tüzükte yapacağımız değişiklikle, bugünden itibaren, inşallah Darüşşafaka Eğitim Kurumları artık sadece babasını kaybetmiş vatan evlatlarına değil; babası veya annesinden her ikisini veya herhangi birini kaybetmiş çocuklarımıza da kapılarını açacak. Yine yapacağımız değişiklikle, tüzüğün 2'nci maddesindeki Türk ve İslam olma şartını, 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı' olarak değiştiriyor, cemiyetin kapsama alanını böylece genişletiyoruz. Ayrıca, yine 2'nci maddedeki değişiklikle Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın vizyon ve misyonunu da çağın gereklerine uygun bir düzeye yükseltiyoruz."

    Gerçekleşecek bu tüzük değişikliğinin şimdiden hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, cemiyetin başkanı sıfatıyla, böyle tarihi nitelikte bir değişikliğe şahitlik ediyor olmaktan büyük gurur ve heyecan duyduğumu da burada ifade etmek istiyorum" dedi.

    Başbakan Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliğinde buluşmuş herkes, hem devletin, hem de devlet kurumlarının karşısında her yönüyle eşittir. Özellikle, çocuklar arasında din ve etnik köken bakımından bir ayrıma gidilmesine müsaade edemeyiz" dedi.

    "Yetimlerine, öksüzlerine sahip çıkmayan bir toplum çürüyen bir toplumdur. Biz yetimlerimize, öksüzlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz" diyen Başbakan, "Ben bu yaşımda çocuk sahibi, torun sahibi olduğum halde yüreğimin derinliklerinde hala öksüzlüğün ve yetimliğin sızısını taşıyorum. Bu sızının masum çocukların küçük yüreğinde ne büyük bir yük olduğunu hissedebiliyor, bu sızıyı anlayabiliyorum. Artık Darüşşafaka, üniversitesini de kurmak suretiyle kurumsal yapıyı da tamamlamak durumundadır" ifadelerini kullandı.

    Bu arada, Darüşşafaka Cemiyeti Olağanüstü Genel Kurulu'nda da, "annesi hayatta olmayan" çocuklara da eğitimde fırsat eşitliği tanınması, oy çokluğuyla kabul edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow