hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atalay: "Demirel sorumlu"

    Atalay: Demirel sorumlu
    expand

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in 28 Şubat soruşturması kapsamında eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için "suçsuz olduğuna inanmıyorum" sözlerine destek geldi. Atalay, "Süleyman Demirel'in sorumluluğunu paylaşmayan yoktur" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "(28 Şubat soruşturması) Esasen bütün dileğimiz şu, yargı bu süreçleri  yürütürken bir yandan da Türkiye'nin normalleşmesi, bu tür şeylerin bitmesi. Ne o tür şeyler olsun ne de bu tür şeylerin araştırılması gündeme gelsin artık. Demokrasinin derinleştiği, yerleştiği bir ülke olalım. Normal bir ülke olalım" dedi.

    Atalay, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan'ı ziyaretinde, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "28 Şubat soruşturması"na yönelik sorusu üzerine Atalay, devam eden bir yargı sürecinin olduğunu söyledi. Bunun önceden başladığını ve şu anda fazla değerlendirme yapılmaması gerektiğini dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

    "Hükümet olarak en büyük arzumuz, her şey hukukun içinde olsun. Biz bir hukuk devletiyiz. Her şey hukukun içinde yürüsün. Yoksa, 28 Şubat ile ilgili söylenecek çok şey var. Geçen hafta Meclis'te komisyon kuruldu. Darbelerin ve benzeri girişimlerin araştırılması için, Cumhuriyet tarihindeki olağanüstüleri araştırmak için Meclis, komisyon kurdu. 28 Şubat da onlardan birisi. Doğrusu ben de 28 Şubat'ı yakinen yaşayan birisiyim. Rektördüm o zaman görevden alındım. Soruşturmalar, vesaireler, öyle bir dönemdi. Şimdi bütün olağanüstülükler  araştırılacak. Böyle de bir yargı yolu var. Esasen bütün dileğimiz şu, yargı bu süreçleri yürütürken bir yandan da Türkiye'nin normalleşmesi, bu tür şeylerin bitmesi. Ne o tür şeyler olsun ne de bu tür şeylerin araştırılması gündeme gelsin artık. Demokrasinin derinleştiği, yerleştiği bir ülke olalım. Normal bir ülke olalım. Bütün dileğimiz budur."

    Atalay, bir gazetecinin "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 28 Şubat ile ilgili Demirel'in suçsuz olduğuna inanmadığını yönelik açıklama yaptı. Bu konuda bir değerlendirme yapar mısınız?" sorusuna ise "28 Şubat'ta sayın Süleyman Demirel'in sorumluluğunu paylaşmayan yoktur" yanıtını verdi.

    AK Parti ve Hükümet olarak Anayasa'nın yapılmasını bu dönemin en önemli işi olarak gördüklerini söyleyen Atalay, "Anayasa'yı değiştir, sivil, gerçek demokratik bir Anayasa yap, esas 12 Eylül'ün yargılanması odur. Diğerleri semboliktir. Esas o zaman 12 Eylül'ü rafa kaldırmış olacağız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow