hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tatlıses davası: "Bilmiyordum"

    Tatlıses davası: Bilmiyordum
    expand

    İbrahim Tatlıses'e saldırı davasının tutuklu sanığı Yunus Ayık, "Bu işi Abdullah Uçmak'a yardım etmek için yaptım. Kimsenin yaralanacağını da bilmiyordum, çünkü sadece Uçmak'ın parasını alamadığı birisini korkutmak amacıyla kurşun sıkılacağını zannediyordum" dedi.

    Özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ek savunma yapan Ayık, olay gecesi araçta şoförlük yaptığını belirterek, "Ben bu işi Abdullah Uçmak'a yardım etmek için yaptım. Bu iş karşılığında kimseden para almadım. Kimsenin yaralanacağını da bilmiyordum, çünkü sadece Uçmak'ın parasını alamadığı birisini korkutmak amacıyla kurşun sıkılacağını zannediyordum" ifadelerini kullandı.

    "Eğer öldürmek amacıyla hareket etseydik, biraz daha bekleyip, önünü keserek ateş ederdik. İstemeden de olsa Tatlıses'in yaralanmasına neden oldum" diyen Ayık, olayda Tatlıses'in vurulacağını bilmediğini öne sürerek, sanıklardan Ersin Altun'un olayda 3 kez tetiğe bastığını söyledi.

    Ayık, bu eylemin Tatlıses'i öldürmek amaçlı yapılmadığını, korkutmak amacıyla düzenlendiğini iddia ederek, olayın ardından Altun'un Balıkesir'e, kendisinin de daha sonra Altun'un yanına gittiğini anlattı.

    Sanık Ayık ifadesini değiştirdi

    Ayık'a soru sormak için söz alan sanık Abdullah Uçmak, "Ayık'ın ifadeleri birbiriyle çelişiyor. Hangisi doğru?" diye sordu. Bunun üzerine Ayık, "Buradaki ifadelerim doğrudur. Daha önce poliste, savcılıkta ve hakimlikte verdiğim ifadelerimin sadece bazıları doğrudur. Doğru olmayan ifadelerimi burada değiştirdim" yanıtını verdi.

    Tutuklu sanık Ersin Altun da Ayık'a, "Olayda araba kullanıyordun, 3 kez tetiğe bastığımı nereden biliyorsun?" diye sordu. Ayık da "3 kere hızlı hızlı ses duydum. Öyle anladım" dedi.

    Yunus Ayık'ın ek savunmasının ardından 3'ü polis 14 tanığın ifadesi alınan duruşma yarına ertelendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow