hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YHT, Kars'a da ulaşacak

    YHT, Karsa da ulaşacak
    expand

    Kars Vakfı'nın Ankara'daki "kaz yemeği" gecesi, siyaset ve iş dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. Geceye katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yüksek hızlı treni Kars'a ulaştıracak projenin 2023 hedefleri listesinin en başında yer aldığını, bundan dönüşün söz konusu olamayacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geleneksel "kaz yemeği" etkinliğine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanısıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk ve çok sayıda davetli katıldı.

    Karslı işadamlarına kente katkılarından dolayı plaketlerin sunulduğu gecede bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, stratejik konumu ve ticaret yollarının üzerinde bulunan Kars'ın küresel ticaretin uğrak noktası olduğunu belirtti.

    Kars'ı ülkenin birliğinin, beraberliğinin, bağımsızlığının timsali olarak nitelendiren Bakan Yıldırım, bu kente hizmet etmeyi boyunlarının borcu olarak gördüklerini söyledi.

    Bakü-Tiflis-Kars projesinin yüzde 85'inin tamamlandığını, bu projeyle sadece Bakü'yü Kars'a değil, Çin'i de Londra'ya bağlayacaklarını vurgulayan Yıldırım, yüksek hızlı treni Kars'a ulaştıracak projenin de mutlaka gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

    Gecede eski TBMM Başkanlarından Hikmet Çetin, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı çalışmalarından dolayı Bakan Yıldırım'a teşekkür plaketi verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow