İndex

Askerlik yaparken ölen Sevag Balıkçı anıldı...

Askerlik yaparken ölen Sevag Balıkçı anıldı...

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Batman'da askerlik yaparken er Kıvanç Ağaoğlu'nun silahından çıkan kurşunla ölen Sevag Balıkçı'yı dostları ve yakınları ölüm yıldönümünde bir yürüyüşle andı. İstanbul İstiklal Caddesi'nde yürüyenler arasında Sevag'ın annesi de vardı.

Er Sevag Balıkçı, askerlik görevini Batman'ın Kozluk ilçesi Gümüşörgü Karakolu'nda yapıyordu.

Terhisine kısa bir süre kala, üstelik de tam 24 Nisan günü bir iddiaya göre, arkadaşlar arasındaki bir tartışmada bir başka er Kıvanç Ağaoğlu'nun silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetti.

Basının olayı gündeme taşıması ile cenazesine Türk bayrağı örtüldü, Genelkurmay temsilci gönderdi. Şehit kabul edilmesi istendi.

Pekçok soru o günden beri yanıtsız. Askeri mahkemede yargılama devam ediyor ama Sevag'ın Ermeni asıllı olduğu için haftalar öncesinden tehdit almaya başladığı bilgisi dikkate alınmadı.

Sevag'ın dostları ve arkadaşları ölümünün birinci yılında onu anmak ve davanın sonuçsuz kalmaması için Galatasaray Lisesi önünde toplandılar. İstiklal caddesinden Taksim'e kadar yürüyen topluluk "militarizm öldürür" yazılı pankartlar taşıdı.

Sevag'ın annesi ani balıkçı ise duygularını anlattı: "Bir saniyede toprağa soktular. Bir senedir yargılayıp içeri atamıyorlar."



İlgili Konular » Askerlikdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi kuşsunuz?
Kış tatili için nereyi tercih edersiniz?





Devam