hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'ye tuzak mı hazırlanıyor?

    CHPye tuzak mı hazırlanıyor
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap, "CHP'nin bütünlüğünün bozulması için tuzaklar hazırlanıyor. Çünkü CHP güç kaybederse AKP'nin ve AKP'yi yönlendiren odakların işi çok rahatlar" dedi.

    Matkap, partisinin Ankara il başkanlığına yeniden seçilen Zeki Alçın ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

    Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, CHP örgütlerine de bu zor dönemde önemli görevler düştüğünü ifade eden Matkap, CHP'lilerin birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını istedi.

    Türkiye'nin son günlerde ardı ardına "devlet yönetim krizleri" yaşadığını ileri süren Matkap, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanması ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran düzenlemenin yasalaşması süreçlerini bu krizlere örnek olarak verdi.

    Ülkeyi yaşanan olumsuz süreçten kurtarmanın tek yolunun AK Parti'yi sandıkta yönetimden uzaklaştırmaktan geçtiğini ifade eden Matkap, CHP örgütlerinden bunun için çalışmalarını istedi.

    "Tuzaklar hazırlanıyor"

    AK Parti'nin ülkeyi içine soktuğu olumsuzluklara karşı direnen tek gücün CHP olduğunu savunan Matkap, bu nedenle bazı çevrelerin CHP'yi yıpratmaya çalıştığını ileri sürdü.

    Matkap, "CHP'nin bütünlüğünün bozulması için tuzaklar hazırlanıyor. Çünkü CHP güç kaybederse AKP'nin ve AKP'yi yönlendiren odakların işi çok rahatlar" dedi.

    CHP'nin kuruluşundan bu yana değişmeyen temel ilkeleri olduğunu ve partinin her kademesinde görev yapanların bu ilkeleri benimseyerek çalışması gerektiğini belirten Matkap, "CHP'nin ilkeleri vardır. Bu ilkeleri benimsemek için Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Arap, Çerkez olmak engel değildir. CHP'de bir mevkiye gelmenin kriteri CHP'nin 100 yıllık tarihinde hiçbir zaman Alevilik, Sünnilik, Türklük, Kürtlük, Araplık, Çerkezlik olmamıştır. Dürüstlük, çalışkanlık, beceri ve güzel ahlak sahibi olmak olmuştur" dedi.

    Matkap'ın ziyaretinde, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı hazır bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow