hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    28 Şubat'ta 3. dalga...

    28 Şubatta 3. dalga...
    expand

    28 Şubat Soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir ve Kars'ta belirlenen 12 adreste arama yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ile emekli Korgeneral Yıldırım Türker de bulunuyor.

    Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, "CMK 250. madde ile yetkili ve görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin 2011/206 soruşturma sayılı dosyası kapsamında" kamuoyunda "28 Şubat süreci" olarak bilinen ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla, 24 Nisan 2012 tarihinde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı doğrultusunda, sabah 08.30 itibarıyla Ankara'da 6, İstanbul'da 2, İzmir'de 3, Kars'ta 1 olmak üzere toplam 12 ayrı adreste arama yapıldı.

    Soruşturma kapsamında 7'si muvazzaf, 6'sı emekli 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

    Askeri mahallerdeki aramaların Cumhuriyet savcısı denetiminde, Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirildi.

    Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilenlerin kimlikleri şöyle:

    Ankara
    Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri
    Emekli Korgeneral Yıldırım Türker
    Tuğgeneral Lokman Ekinci
    Tuğgeneral İsmail Hakkı Önder
    Albay Yahya Kemal Yakışkan
    Emekli Astsubay Şeref Kavalalı

    İzmir

    Albay Mustafa Köseoğlu
    Albay Mehmet Haşimoğlu
    Emekli Albay Cemal Hakan Pelit

    İstanbul
    Albay Atilla Kurtay
    Emekli Albay Mehmet Aygüner
    Emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen

    Kars
    Astsubay Adem Demir.

    Günboyu hareketlilik vardı

    Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara'daki evinde arama yapılan emekli Orgeneral Fevzi Türkeri ve emekli Korgeneral Yıldırım Türker ile emekli Astsubay Şeref Kavalalı gözaltına alındı.

    Ankara'da gerçekleştirilen arama ve gözaltıların, yasalara ve usule son derece uygun yapıldığı belirtildi. Sabah saat 08.00'den önce arama yapılmadığı gibi haklarında gözaltı kararı bulunan kişilerin evlerine saat 08.00'den sonra gidildi.

    Aramalara Merkez Komutanlığı yetkilileri ve askeri savcılar da katıldı. Gözaltı kararı bulunan kişilerin avukatları da aramalarda hazır bulunurken, avukatı bulunmayan kişilere avukat tayin edildi.

    İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince, Narlıdere askeri lojmanlarındaki evlerinde arama yapılan albaylar Mustafa Köseoğlu ile Mehmet Haşimoğlu gözaltına alındı.

    Karşıyaka'daki evinde arama yapılan emekli Albay Cemal Hakan Pelit'in ise il dışında olduğu öğrenildi.

    İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, emekli Albay Mehmet Aygüner'e ait olduğu belirtilen Kadıköy Sahrayıcedid Mahallesi Müminderesi Sokak'taki ev ile emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen'e ait olduğu kaydedilen Maltepe Feyzullah Mahallesi Köroğlu Sokak'taki evde arama yaptı.

    Aramanın ardından emekli Albay Mehmet Aygüner ile emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen, gözaltına alındı.

    Bu arada, hakkında gözaltı kararı bulunan, ikameti İstanbul'da görünen Albay Atilla Kurtay'ın Ardahan'da olduğu belirlendi.

    14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Adem Demir'in askeri lojmanlardaki evinde arama yapıldı. Şehit Yusufbey Caddesi'nde bulunan lojmanlardaki evinde yapılan aramanın ardından Astsubay Adem Demir gözaltına alınarak, Merkez Komutanlığı'na götürüldü.

    1. VE 2. DALGA OPERASYONLAR

    Soruşturma kapsamında ilk operasyonda aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, Çevik Bir de dahil 18 kişi tutuklanmıştı.

    İkinci operasyonda aralarında eski Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, Erol
    Özkasnak'ın da yer aldığı 8 kişi tutuklanmıştı.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow