hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HES inşaatında göçük: 4 işçi öldü

    HES inşaatında göçük: 4 işçi öldü
    expand

    Giresun'un Dereli ilçesi Kızıltaş köyünde yapımı sürdürülen HES inşaatında göçük meydana geldi. Olayda 4 işçi hayatını kaybetti. 1 kişinin de yaralandığı bildirildi. Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu "Tedbirsizlik mi kaza mı bilemiyoruz. Çok elim bir olay" dedi.

    Kızıltaş Köyü'nde özel bir şirkete ait HES inşaatında bugün saat 13.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi.

    Toprak altında kalan işçilerden Mustafa Yiğit, Kenan Özdemir, Kerem Erdem ve Eren Erdem hayatını kaybetti.

    Zafer Kırlak ise, yaralı olarak kurtarıldı.

    "Tedbirsizlik mi kaza mı?"

    Toprak kaymasında ölenlerin yakınları, Dereli Devlet Hastanesi önünde tepkilerini dile getirdi. Ölen Mustafa Yiğit'in kuzeni olan ve kendisi de aynı şantiyede çalışan Şener Yiğit, vardiya saati  olmadığı için o anda inşaatta bulunmadığını belirterek, şirketin bir evi istimlak etmemesi nedeniyle heyelanın meydana geldiğini ileri sürdü, "Evi istimlak etseler heyelan olmayacaktı. İçimiz yanıyor" dedi.

    Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ise, Doğu Karadeniz'de HES yapımlarında zaman zaman sorunlar yaşandığını hatırlattı. Şenlikoğlu, "İnşaat bölgesinde su kalıpları için açılan yerde heyelan meydana gelmiş. Kar suyu çok olduğu için toprak yumuşadı. Tedbirsizlik mi kaza mı bilemiyoruz. Çok elim bir olay" diye konuştu.

    Dereli Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Zafer Kırlak ise Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kırlak'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow