hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kastamonu'da kene 3 can aldı

    Kastamonuda kene 3 can aldı
    expand

    Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

    Bektaş, İl Sağlık Müdürlüğü ek hizmet binasının salonunda düzenlediği basın toplantısında, kene kaynaklı KKKA hastalığının ilde yeniden görülmeye başladığını kaydetti.

    Söz konusu hastalığın uzun süredir Kastamonu'nun gündeminden düştüğünü ifade eden Bektaş, şöyle konuştu: "Ancak maalesef bugün itibariyle 3 kaybımız var. Üç vatandaşımızı KKKA hastalığından kaybetmiş durumdayız. Epey de hastanede tedavi altına olan vatandaşımız var. Bir kısmı olumsuz teşhisle taburcu edildi, bir kısmı tedavi edilerek taburcu edildi. Bir kısmı da olumlu teşhisle hastanede yatıyor. Bu hastalığın kaynağı belli, doğadaki keneyle temastan kaynaklanıyor. Mevsim ilkbahar, vatandaşımız arazide. Dolayısıyla vatandaşımızın çok ciddi şekilde uyarılması gerekiyor. Herkesin korunma tedbirlerini alması gerekiyor. Keneyle temas sağlanmaması gerekiyor, o belli."

    Bektaş, daha çok vatandaşın sıkıntıya düşmemesi için herkesin çevresindeki insanları uyarması gerektiğini kaydetti.

    Konuşmanın ardından, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, KKKA hastalığıyla ilgili sunum gerçekleştirdi.

    Kent merkezinden Saim Şen (53), Azdavay ilçesinden Nigar Orman (48) ve İhsangazi ilçesinden Ayşe Ortaacar'ın (41) KKKA hastalığı teşhisiyle kaldırıldıkları Ankara Numune Hastanesi'nde birer gün arayla hayatlarını kaybettikleri bildirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow