hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okul sütü yine hastanelik etti

    Okul sütü yine hastanelik etti
    expand

    Muğla'nın Milas ilçesine bağlı iki köydeki ilköğretim okullarında eğitim gören 28 öğrenci, süt içtikten sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

    Milas'a bağlı Çukur ve Sakarkaya köylerindeki iklöğretim okullarında eğitim gören 28 öğrenci Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Okul Sütü Akıl Küpü' programı çerçevesinde dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle bugün sabah saatlerinde ambulanslar ve otomobillerle 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Sabah saatlerinde okullarda dağıtılan sütleri içtikten sonra baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti üzerine okul yöneticileri ambulans çağırdı. Ambulanslarda ilk müdahaleleri yapılan 28 öğrenci daha sonra 75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Öğrencileri acil serviste ziyaret ederek doktorlardan bilgi alan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan Ersoy, "Bugün dağıtılan sütlerden dolayı bazı öğrencilerimiz rahatsızlanmış. Mide bulantısı şikayetleri olmuş. Ambulanslarla hastaneye getirildi. Muayeneleri yapan doktorlar şu anda her şeyin normal olduğunu belirtti. Tahlilleri devam ediyor. Sakarkaya ve Çukurköydeki öğrencilerimizde bu rahatsızlıklar var" dedi.

    Rahatsızlandığı için hastaneye gelen öğrencilerden, Çukurköy İlköğretim Okulu Öğrencisi Nurgül Topaloğlu, dağıtılan sütü içtikten sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetlerinin meydana geldiğini söyledi.

    CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan da hastaneye gelerek öğrencilerin çocukların sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Özcan, acil servisin önünde yaptığı açıklamada öğrencilerden 6'sının gözetim altında tutulduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow