hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ​Kılıçdaroğlu: "Süt Projesi bizim"

    ​Kılıçdaroğlu: Süt Projesi bizim
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın hayali projelerle oy almaya çalıştığını belirterek, "AK Parti CHP'nin ürettiği projeleri hayata geçirdi. Süt Projesi bizim, 2B Projesi bizim, İntibak Projesi bizim, Askerlik Projesi bizim. Biz üretiyoruz, beceriksizliklerini bizim projelerimizle örtmeye çalışıyorlar" dedi.

    Kııçdaroğlu, partililerden bu projeleri her yerde halka anlatmalarını istedi.

    Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde Ankara İl Başkanı Zeki Alçın başkanlığındaki il ve ilçe teşkilatları üyelerini kabul etti.

    Kılıçdaroğlu, kabulde, siyasetin kin ve intikam duygularıyla yapılamayacağını, temel amacının halka hizmet olduğunu belirterek, siyasetin zenginleşme aracı da olmadığını söyledi.

    Siyasette kısır çekişmelere izin verilemeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, seçilmiş kişilerin halkın sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini kaydetti.

    Siyaseti "sabırla dinleme sanatı" olarak niteleyen Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşla doğru iletişim kurulması, onun her yerde ve her koşulda dinlenilmesi gerektiğini vurguladı.

    CHP'nin kurultay sürecinde olduğunu, il ve ilçe kongrelerinin yapıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

    "Ufak tefek tartışmalar oldu. Bazı yerlerde kavgalar oldu. Siyaset kavga alanı değildir. İstanbul'daki kongrede de söyledim, kavgayı asla ve asla kabul etmiyorum, kavga eden kişi CHP'li değildir. Vatandaşı dinleyeceğiz. Kendi arkadaşımızı dinleyemiyoruz, olmaz. Yeni bir anlayışı egemen kılacağız. Sevgi odaklı bir anlayışı egemen kılacağız. Birbirimize saygı duymasını bileceğiz. Yarış farklı şeydir, kavga farklı şeydir. Bütün demokrasilerde yarış vardır. Yarış her alanda vardır ama bunun bir kavgaya dönüşmesi kabul edilemez. Geçmişte çok oldu, 'olur işte' diyerek geçiştirdik. Artık geçiştirmeyeceğiz. Kim kavga ediyorsa, kim şiddet kullanıyorsa artık onun bu partide işi yok. Başka partiye gidebilir ama CHP'de asla çalışamayacak. Bunu her partilinin böyle bilmesini isterim. Her partilinin bunu kabul etmesini, içine sindirmesini de isterim."

    AK Parti'nin memleketin sorunlarına çözüm üretemediğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun muhalefet için bir şans olduğunu ifade etti.

    "Önümüzde AKP gibi bir şans var"

    Kılıçdaroğlu, "Önümüzde Adalet ve Kalkınma Partisi gibi bir şans var. Hiçbir muhalefet partisinin önünde böyle bir şans olmaz. Bizim önümüzde böyle bir şans var. Türkiye Cumhuriyeti'nin en beceriksiz hükümeti. Süt bile dağıtamıyorlar, işsizliği önleyemediler, halkın oyuyla seçilen milletvekillerini hapisten çıkaramadılar" diye konuştu.

    FB-GS maçı sonrası çıkan olaylar

    Galatasaray ve Fenerbahçe spor kulüpleri arasında oynanan şampiyonluk maçı sonrasında çıkan olaylara da değinen Kılıçdaroğlu, olaylardan "gerekli önlemleri almayan yöneticileri" sorumlu tuttu.

    Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

    "Geçen gün Galatasaray-Fenerbahçe maçı oynandı. Maçtan sonra bir gerginliğin olacağını herkes biliyor. Becerikli bir hükümet ne yapar? Bütün seçenekleri düşünür. Önlemini önceden alır. Bunlar yaptılar mı? Hayır. Hiçbir önlem almadılar. Sadece polisleri yığdılar oraya. Sonra ne yaptılar? Herkese biber gazıyla müdahaleye başladılar. Çağ dışı bir demokrasi anlayışı. Toplumu tanımama, bilmeme anlayışı. Toplumun reflekslerini siz önceden bilmezseniz, ölçmez, tartmazsanız ülkeyi yönetemezsiniz. Orantısız güç kullandılar, şiddet uyguladılar, Kadıköy'ü cehenneme çevirdiler. Kim yaptı? Beceriksiz hükümet yaptı. Bu beceriksiz hükümetin beceriksizliklerini anlatmak bizim boynumuzun borcu, ama kendi içimizdeki kavgayı öne çıkarırsak kimse kusura bakmasın, beceriksiz
    hükümeti halka anlatamayız"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow