hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık müdürlüğünden doktora şiddete tepki

    Sağlık müdürlüğünden doktora şiddete tepki
    expand

    İstanbul Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gece 112 Acil Servis ambulans doktoru İsa Bugün'ün hasta yakınları tarafından darp edilmesiyle ilgili olarak, "Biz de Sağlık Bakanlığı olarak bu olaydan muzdaribiz" dedi.

    Dokucu, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına değinerek, bir süre önce Gaziantep'te bir doktorun hayatını kaybettiğini, o zamandan bu yana farklı yerlerde yine benzer olayların gerçekleştirildiğini anımsattı.

    Doktor İsa Bugün'ün hastaneye değil, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sistemde çalıştığını belirten Dokucu, "Hastanede ambulans yerine park etmek konusunda ısrarcı olan, ikaz edildiğinde bu iş magandalığa kadar götürülüp, İsa kardeşime, burnunda iki ayrı kırık olacak şekilde bir saldırı gerçekleştirildi. Üzgün
    olduğum konu, bir polis arkadaşımızın hemen yakınında gerçekleşmesi" diye konuştu.

    Olay yerinin, görüntülere gelmeyen "ölü" bir alan olduğunu ve düzeltilmesi konusunda talimat verdiğini anlatan Dokucu, konunun hızlı bir şekilde savcılığa intikal ettirildiğini bildirdi.

    Dokucu, şöyle devam etti:

    "Sağlık Bakanlığımız'ın geçtiğimiz haftalarda, Bakanımız tarafından açıklandığı şekliyle, konu üzerinde hassasiyetle durduğunu ve bu konunun sadece bireysel anlamda saldırıya uğrayan bir arkadaşın değil, aynı zamanda Sağlık Müdürlüğü'nün, hastanemizin, Bakanlığımız'ın bir işi olduğunu, saldırının bize yapılmış olduğunu belirtir bir tavır içerisindeyiz. İsa Bugün, 10 gün raporlu olacak. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak bu olaydan muzdaribiz.

    Sadece çalışanımızın darp edilmesinden dolayı değil, bu arkadaşımızın darp edilmesinden dolayı buradaki 112 noktası bir gün boyunca hiç çalışmadı. Hali hazırda 3. gündeyiz. Buraya doktor verebilmiş değilim. Bugün bir hekim kaydırabileceğim. Kaydırdığım hekim de bir başka noktadan geliyor. Orayı hekimsiz bırakmış
    oluyorum.

    "Huzur istiyoruz"

    Bu menfur saldırıyı yapanların maliyeti sadece bu arkadaşımız açısından değil, bu sistemde ambulans günde 8-10 hasta taşıyor, en az 1 veya 2 kritik hastaya müdahale ediyor. Bu arkadaşların yaptıkları, kendi kişisel hırslarını gidermiş oluyor. Ancak İstanbul'da onlarca hastanın, birkaçı da kritik olmak üzere, müdahalesine engel olmuş oluyor. Biz de müdahillik dilekçesini savcılığa iletiyoruz. Çünkü biz Sağlık Müdürlüğü olarak bu konuda zarar görüyoruz, halkımız zarar görüyor."

    Mesleğin kıymetini bildiklerini dile getiren Dokucu, "Biz sağlık çalışma alanlarında, hastanelerimizde huzur, huzurlu çalışma istiyoruz. Herhangi bir hastaya bakarken, kritik hastaya bakarken, arkamızda 'acaba bu olayda bir şey olursa çalışanlara yönelik bir şiddet olur mu' kaygısını duymak istemiyoruz. Hekim arkadaşımıza ve sağlık çalışanlarına uzanan ellerin mutlak suretle bükülmesi, ciddi bir cezayla karşı karşıya kalması gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi.

    Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Dokucu, gerekli girişimlerin ardından olayı gerçekleştiren 4 kişiden birinin tutuklandığını, birinin de gözaltında olduğunu belirterek, bu tür olaylara medyanın ilgisinin arttığını
    söyledi.

    Sağlık çalışanlarının kendilerini daha az az güvende hissettiği bir ortamdan bahsedilebileceğini ifade eden Dokucu, "Şehirde maganda kültürünün bir şekilde olması aslında kanıksanamaz. Şehirlilik kültürü, yaşam tarzı aslında bir medeniyet işaretidir" diye konuştu.

    Doktor İsa Bugün de olayı gerçekleştirenleri, ambulans yerine park yapmak istemeleri üzerine kibarca uyardığını, ancak hemen saldırıya uğradığını ifade ederek, "Olaya tepkisiz kalan" ve "görevini yerine getirmeyen" polis hakkında da şikayetçi olduğunu bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow