hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Uludere'de faturayı Şahin'e kesti!

    AK Parti Uluderede faturayı Şahine kesti
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Uludere hakkındaki sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Çelik, "Sayın Bakan'ın üslup ve yaklaşımının AK Parti hükümetine ve AK Parti'ye ait bir yaklaşım olmadığı ortadadır" dedi. CHP ise Şahin'in görevden alınmasını istedi.

    Hüseyin Çelik "Açıklamaların önemli bir bölümüne katılmıyorum. Orada hayatını kaybeden insanlarla ilgili elde herhangi bir delil yokken onları PKK'nın figüranları olarak nitelendirmek doğru olmamıştır" diye konuştu.

    Çelik, konunun yargıya intikal ettiğini, hükümetin tazminat ödemesinin, ölenleri terörist olarak görmediğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

    Bakan Çelik "Sayın Bakan'ın bu yaklaşımını ve üslubunu insani bulmuyoruz. Sayın Bakan'ın üslubunun ve yaklaşımının AK Parti hükümetine ve AK Parti'ye ait bir yaklaşım ve üslup olmadığı da ortadadır" ifadesini kullandı.

    CHP ya istifa ya da görevden alma istedi

    Bu arada CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Uludere'deki olaya ilişkin açıklamaları nedeniyle "ya istifa etme erdemini göstermesi ya da görevinden alınması gerektiğini" savundu.

    Güler, yaptığı yazılı açıklamada Bakan Şahin'in açıklamalarını eleştirerek, bu ifadeleri kullanan bir kişinin, "bırakın bakanlığı, insani duyguları olan biri olduğunu söylemenin bile mümkün olmadığı" iddiasında bulundu.

    Hükümet'in, "ülkenin sınırlarını korumaktan aciz olduğunu, gençlere istihdam sağlama görevini unuttuğunu" iddia eden Güler, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Hükümet, kaçakçılığın işbirlikçisi durumuna düşmüştür. Bütün ihmallerin üzerine vatandaşlarımız, yine Hükümet eliyle yaşamdan koparılıp alınmıştır. Bütün bu gerçekler karşısında, 'biz Uludere'de yaşamını yitiren 34 kişiyle ilgili olarak yapacağımız her şeyi yaptık' diyen birine, ülkemizin ve insanımızın güvenliği teslim edilemez. Bu nedenle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ya istifa etme erdemini göstermeli veya görevinden alınmalıdır.

    Bu istifa veya görevden el çektirme siyasi iktidara da sorumluluğunu hatırlatmalıdır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki AKP'nin zihniyeti, Başbakan'ın ve Bakanlarının olaylara yaklaşımı hem insan ve demokrasi odaklı değildir, hem de sorunları çözücü değil, derinleştiricidir. AKP anlayışı Türkiye'ye de insanımıza da yakışmamaktadır ve bu zihniyetin hesabı demokratik yollardan mutlaka sorulacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow