hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de 20 tutuklama

    İzmirde 20 tutuklama
    expand

    Fuhuş yaptırdıkları kadınlar aracılığıyla uygunsuz görüntülerini çektikleri askeri personele şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri iddia edilen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 30 kişiden 20'si tutuklandı

    Fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj
    yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri iddiasıyla başlatılan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden 20'si tutuklandı.

    İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen ve evinde askeri belgeler ele geçirildiği ileri sürülen üniversite öğrencisi N.K. (25) adlı kadın
    ile muvazzaf askerlerin de aralarında olduğu 20 kişinin tutuklandığı operasyonun ardından gerçekleştirilen ikinci operasyonda gözaltına alınan ve suç örgütünde "eskort" olarak görev aldığı iddia edilen 1 travesti ve 29 kadın adliyeye sevk edildi.

    Zanlılardan 1 travesti ve 19 kadın, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 10 kadın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Olay neydi?

    10 Mayıs'ta, İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Muğla, Manisa, Zonguldak, Ordu, Sakarya ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenlemiş, aralarında 9 muvazzaf askerin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 20'si "fuhşa aracılık, insan ticareti, fuhuş yaptırdığı kadınlar aracılığıyla askeri personellerin uygunsuz görüntülerini çekerek bu kişilere şantaj yaptığı ve çeşitli askeri bilgilere bu şekilde ulaştığı" iddiasıyla tutuklanmıştı.

    Suç örgütünün, fuhuş yaptırdığı kadınlar aracılığıyla askeri personellerin uygunsuz görüntülerini çekerek bu kişilere şantaj yaptığı ve çeşitli askeri bilgilere bu şekilde ulaştığı iddia edilmişti.

    Polis, topladığı yeni belge ve bilgilerin ışığında İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da eş zamanlı ikinci bir operasyon düzenlemiş, 1 travesti ile 29 kadını gözaltına almıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow