hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kürtaj yasası çıkartacağız" açıklaması

    Kürtaj yasası çıkartacağız açıklaması
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Zaten bakanıma söyledim, kürtajla ilgili yasayı hazırlıyoruz ve bu yasayı çıkartacağız" dedi.

    Erdoğan, Pendik'teki bir özel hastanenin hizmete girmesi dolasıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, doktorlar başta olmak üzere sağlık personeline yönelik saldırıları şiddetle kınadığını belirterek, "Sağlık personeline yönelik hiçbir saldırıya, hiçbir densizliğe karşı müsamahamızın olmadığı bilinmelidir. Sadece teşekkürü ve taktiri hak eden bu kardeşlerimizin daima yanındayız. Desteğimiz daima onlarla beraber" dedi.

    ABD'de kürtaja karşı mücadele ve yasalar olduğunu belirten Erdoğan, "Batının birçok toplumunda aynı şekilde bununla ilgili çıkarılmış yasalar var. Şimdi biz de bunu çalışıyoruz. Bunun bizim değerlerimizde bir defa yeri var. Buna müsaade edilmez. Allah göstermesin, bir ölüm tehdidi gibi şeyler, onlar ayrı konular" diye konuştu.

    "Kürtaj yasasını çıkartacağız"

    Erdoğan, konuşmasında iki önemli konu olduğuna işaret ederek, "Bir... Zaten Bakanıma söyledim, kürtajla ilgili yasayı hazırlıyoruz ve bu yasayı çıkartacağız" şeklinde konuştu. "Kürtaj yaptırmak bir haktır" görüşüne sahip olanları eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

    "Kürtaj bir hak olamaz"

    "Bazıları, 'Kadın isterse kürtajı yaptırır, o onun kendi hakkıdır. Siz onun vücudunda müdahalede bulunamazsınız, tasarrufta bulunamazsınız' diyor. E bırak intihar edene de müsaade et. Köprüden atlarken niye karışıyorsun adamın işine ya, hakkını kullansın. Böyle saçmalık olur mu? Kaldı ki burada iki tane cefa var. Bir, anne karnındaki ceninin öldürülmesi olayı var, iki, kendine zararı var. Biz bunları konuşurken bilimsel konuşuyoruz ve ana karnındaki ceninin öldürülmesiyle doğumdan sonra öldürülmüş bir insanın arasında hiçbir fark yok. Bu konuda hanım kardeşlerimizin çok hassas olmasını, özellikle başbakanları olarak ben kendilerinden rica ediyorum ve bu bir cinayettir. Yine aynı şeyi söylüyorum."

    Başbakan Erdoğan, aynı şeyi sezaryen için de söylediğini vurgulayarak, bugün açılan hastanenin, sezaryenle doğumda öne çıkan hastanelerden olmamasını diledi. Özel hastanelerin sezaryenle doğumda çok ileri gittiklerini, yüzde 50, yüzde 60 hatta yüzde 90'a çıkanlar bile olduğunu ifade eden Erdoğan, çünkü sezaryenden iyi para kazanıldığını söyledi.

    Erdoğan, "Bunu hangi anda yapıyor? Artık doğumun en kritik anında.. Ya şöyle, ya böyle. Orada kadıncağız ne yapsın, yanındaki ailesi ne yapsın? Teslim oluyor ve ben buna da karşıyım. Bakın istisnaları konuşmuyorum, istisnalar ayrı bir olay ama bu özel hastanelerde yüzde 90, ortalamada Türkiye'de yüzde 50 olursa bu konuda düşünmemiz lazım. Sezaryen olayı, aynı zamanda bu milletin nüfusunu dengeleme, engelleme operasyonundan başka bir şey değildir. Bunu da böyle söylüyorum. Niye iki çocuktan fazla olmasın? Sezaryenle olursa ikiden fazla olmaz. Bazı terbiyeden muaf tipler, 'Başbakan bu işlerle niye uğraşıyor?' diyor. Bu ülkede her meselenin sorumlusuyum ben, başbakan olarak... Bu konuda da özellikle duyarlı olan kesimleri daha hassas davranmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow