hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da süs havuzu faciası

    İstanbulda süs havuzu faciası
    expand

    İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde serinlemek için girdikleri süs havuzunda elektrik akımına kapılan iki kardeşten biri hayatını kaybetti.

    Merkez Efendi Mahallesi'nde bir işyerinin önündeki süs havuzuna serinlemek amacıyla giren Servet Koçak (13) ve Sinan Koçak (11) adlı kardeşler, elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı.

    Olay yerine gelen sağlık ekipleri, hayati fonksiyonları durduğu belirlenen çocuklara kalp masajı yaptı. Uzun süreli masajın ardından Sinan Koçak hayata döndürüldü. Servet Koçak ise yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

    Vücudunda ciddi yanıklar bulunan ve hayati tehlikesi devam eden Sinan Koçak, önce İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Koçak, dahü sonra İkitelli'deki Batıbahat Hastanesi'ne sevk edildi.

    Servet Koçak'ın cenazesi ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

    Olayın ardından havuzun çevresini boşaltan Zeytinburnu Belediyesi'ne bağlı zabıtalar, havuzda elektrik kaçağı olduğuna dair vatandaşlara uyarıda bulundu.

    Seyit Nizam Mahallesi'nde oturdukları ve ilköğretim öğrencisi oldukları belirtilen Servet ve Sinan Koçak'ın, yaz tatilinden önceki son günler olduğu için bugün okula gitmedikleri, birlikte gezmeye çıktıkları, sıcaktan bunalınca da serinlemek için süs havuzuna girdikleri kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow