hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kürt sorunu yoktur"

    Kürt sorunu yoktur
    expand

    Mersin'in Erdemli ilçesinde bu yıl 24.'Sü düzenlenen Türkmen Şöleni'ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert dille eleştirdi, "Bizim açımızdan Kürt sorunu diye birşey yoktur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Ana muhalefet partisi lideri de malum sarp yollarda, bölücülük güzergahında ısrarla ve hevesle yürümektedir. Sözde Kürt meselesi hakkında veya bölücülüğü meşrulaştırmaya yönelik girişimler paralelinde görüşme talep eden kim olursa olsun MHP'nin kapıları kapalıdır" dedi.

    "Bizim açımızdan Kürt sorunu diye birşey yoktur" diyen Bahçeli, "Bu kapsamda CHP'nin bizimle görüşmesine, düşüncelerini paylaşmasına gerek olmayacaktır" ifadesini kullandı.

    Kılıçdaroğlu'nun Mersin'i, Güneydoğu'nun incisi olarak gündeme getirdiğini hatırlatan Bahçeli, "Ne hazindir ki CHP'nin genel başkanı AKP'nin rüzgarına takılmış ve pusulasını şaşırmıştır. Bilinmedir ki Mersin Akdeniz'in incisi, Türkiye'nin pırlantasıdır" dedi.

    CHP'den tepki

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Bahçeli'nin açıklamalarına tepki gösterdi.

    Toprak, bütün siyasi partileri terörün, şiddetin ve çatışmaların son bulması için ortak hareket etmeye çağırdıklarını belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu 30 yıldır yapılamayanı yapmaya çalışıyor ve bütün liderleri bu sorunun çözümü için konuşmaya, diyaloğa ve ortak hareket etmeye davet ediyor. Ancak bu noktada MHP liderinin ortaya koyduğu tavır doğru ve sağlıklı bir tavır değildir" değerlendirmesinde bulundu.

    Toprak, açıklamasında şunları kaydetti:

    "30 yıldır bu ülkenin insanları ölüyor ama ne yazık ki 30 yıldır bu ülkenin siyasi partileri ve liderleri bir araya gelip bu sorunu tartışmıyor ve çözüm üretemiyor. Şimdi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 30 yıldır yapılamayanı yapmaya çalışıyor ve bütün liderleri bu sorunun çözümü için konuşmaya, diyaloğa ve ortak hareket etmeye davet ediyor. Ancak bu noktada MHP liderinin ortaya koyduğu tavır doğru ve sağlıklı bir tavır değildir. Daha içeriğini bilmediği bir görüşmeye karşı çıkmak aslında siyasetin teröre seyirci kalmasını istemektir. Artık bu ülkenin bütün siyasetçileri 21. yüzyılın gerçeklerinin farkına varmalıdırlar. 21. yüzyılda Kürtleri hala karda yürüyüp kart-kurt sesleri çıkaran insanlar olarak tanımlamak ve onları yok saymak ülkenin birliği ve bütünlüğüne verilecek en büyük zarardır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow