hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ölüdeniz'de şiddetli deprem

    Ölüdenizde şiddetli deprem
    expand

    Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz açıklarında meydana gelen 6.0 şiddetindeki deprem paniğe neden oldu. Fethiye ve Marmaris'te bazı köy evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğu belirtildi. Sarsıntının yarattığı panikle balkondan ve camdan atlayan 59 kişi hastanelere başvurdu.

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Akdeniz'de merkez üssü Muğla Ölüdeniz açıklarında meydana gelen depremin daha önce 6.1 olarak açıklanan şiddetini 6.0 olarak revize etti.

    Öte yandan 6.0 şiddetindeki depremin ardından, Ölüdeniz açıklarında 4.3, 4.9, 4.7, 3.6, 3.3, 3.7, 3.4 şiddetinde 7 ayrı deprem meydana geldi.

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Ölüdeniz açıkları olarak saptadığı deprem saat 15.44'te meydana geldi.

    Yerin 19.6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Antalya'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.

    Başta Fethiye ve Marmaris olmak üzere merkez üssüne yakın yerleşim alanlarında şiddetli hissedilen deprem sıralında halk panik içinde sokaklara döküldü.

    İlk belirlemelere göre depremde, Fethiye ve Marmaris'te bazı köy evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğu belirtildi.

    Antalya'da da hissedildi

    6 şiddetindeki deprem Antalya'da da hissedildi.

    Antalya Sağlık Müdürü Adem Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin Antalya il merkezi ile ilçelerinde de hissedildiğini söyledi.

    Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'nce olası deprem ve artçılara karşı önlem olarak tüm UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerinin hazırda bekletildiğini ifade eden Bilgin, "Antalya'da da hissedilen deprem nedeniyle hastanelere vatandaşlar henüz herhangi bir başvuru yapmadı. Tüm hastanelerde gerekli önlemleri aldık. Ancak henüz hastanelerimize ulaşan acil bir vaka yok" dedi.

    Kumluca Kaymakamı Salih Işık da, deprem ile ilgili olarak, "Üç binadan hasar ihbarı geldi, bir binadaki vatandaşlarımızı tedbir amacıyla tahliye ettik" dedi.

    Pencereden atladılar

    Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Muğla Ölüdeniz'deki 6 şiddetindeki deprem ile ilgili olarak, "Deprem sonrasında 54'ü Fethiye'de olmak üzere toplam 59 vatandaşımız hastanelere başvurdu. Bunlardan 2'si kalp krizi şikayetiyle geldi" dedi.

    Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ölüdeniz'de yaşanan depremin ardından Fethiye'ye Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinden takviye ekiplerin gönderildiğini belirterek, "Aldığım bilgiye göre deprem sonrasında 54'ü Fethiye'de olmak üzere 59 vatandaşımız hastanelere başvurdu. Bunlardan 2'si kalp krizi şikayetiyle geldi. Milas, Marmaris, Ortaca ve il merkezindeki hastanelere de toplam 5 kişi geldi" dedi.

    Hastanelere başvuranlardan birisinin balkondan atlaması sonucu başını çarparak ağır yaralandığını bildiren Tekin, "Hastanede tedavi altına alınanların bir bölümünde kırık ve çıkıklar söz konusu. Büyük bölümü ise daha çok psikolojik sorunlar nedeniyle başvurdu" diye konuştu.

    Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli de "'Henüz hastaneye intikal eden 7-8 vatandaşımız var. Onlar da korku ile pencereden, balkondan atlamışlar. Sağlık durumları iyi, hayati tehlikeleri söz konusu değil" dedi.

    Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz de kendilerine ulaşan can kaybı bilgisi olmadığını belirterek, "Zabıta ekiplerimiz sokak sokak dolaştı. Herhangi bir hasara rastlamadı. Araştırmaya devam ediyoruz" dedi.



    Fethiye'de kaya kütlesi düştü

    Deprem esnasında, Fethiye'de yaklaşık 400 metre yükseklikten düşen kaya kütlesi, ikinci katın yan tarafına çarptıktan sonra ara tablayı kırarak birinci kata düştü.

    Fethiye'de yaşanan depremin en fazla etkili olduğu Patlangıç Mahallesi'nde yaşayan İlhan Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem esnasında 2 katlı evlerinin üst kısmında yaklaşık 400 metre yükseklikteki tepeden düşen bir kaya kütlesinin ikinci katın yan tarafının duvarını kırarak yatak odasından içeri girdiğini söyledi.

    Kaya kütlesinin ara tablayı kırarak birinci kattaki mutfak kısmına kadar ulaştığını anlatan Beyazıt, "Olay sonrasında itfaiye ekipleri evde inceleme yaptılar. Evde maddi hasar büyük, eşyalarımızın neredeyse tamamı zarar gördü. Duvarlar kırıldı. Zararımızın karşılanmasını istiyoruz" dedi.

    Beyazıt, deprem sırasında ailece tarlada olduklarını, bu nedenle evde kimsenin bulunmadığını kaydetti.

    Kaya kütlesinin yaklaşık bir otomobil büyüklüğündeki olduğu gözlendi.

    AFAD'dan açıklama

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Akdeniz açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı olmadığını bildirdi. AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem sonrası Muğla, Aydın, Antalya ve İzmir'deki ilgililerle yapılan görüşmeler ve incelemeler sonucunda can kaybı tespit edilmedi.

    AFAD Başkanlığı'nca tedbir amaçlı olarak, Afyon ve İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 10'ar kişi olmak üzere, 20 kişilik bir ekip Muğla'ya gönderildi. Başkanlık tarafından bölgedeki deprem aktivitesi sürekli izlendiği açıklandı.

    Dün de sallanmıştı

    Dün de Köyceğiz İlçesi ve çevresi saat 17.33'te merkez üssü Balcılar Köyü olan Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğündeki bir depremle sarsılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow