hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cübbeli Ahmet Hoca annesinin cenazesinde

    Cübbeli Ahmet Hoca annesinin cenazesinde
    expand

    Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, kalp yetmezliği tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren annesi Rabia Ünlü'nün cenaezine katlımak için cezaevinden izinle ayrıldı. Taziyeleri kabul ederken görüntülenen Ünlü'nün ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

    Çete soruşturmasında tutuklu yargılanan ve kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, annesinin vefatı sebebiyle 2 gün izin almıştı. Dün akşam saat 21.00 sıralarında geceyi geçirmek için Metris Cezaevi'ne ambulansla getirilen Ünlü, sabah saat 05.10'da Metris Cezaevinden jandarma eşliğinde Beykoz Acarkent'te bulunan ikametine götürüldü.

    Cübbeli Mahmut Hoca bir süre evinde istirahat ettikten sonra Annesi Rabia Ünlü'nün Beylikdüzü'nde bulunan İhlas Marmara Evleri'ne geçeceği öğrenilirken cenaze namazı ise öğlen namazının ardından Fatih Camii'nden kaldırılacak.

    Kalp yetmezliği tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün annesi Rabia Ünlü (65) için evinde dua okundu. Duanın ardından taziyeleri kabul eden Ahmet Mahmut Ünlü'nün ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

    Tedavi gördüğü Kısıklı'daki özel bir hastanede hayatını kaybeden Rabia Ünlü'nün cenazesi, sabah saatlerinde Zeytinburnu'ndaki Kozlu Gasilhanesi'nden yakınları tarafından alındı. Cenaze daha sonra Beylikdüzü, Yakuplu Mahallesi İhlas Marmara Evleri D21 Blok'ta bulunan eve getirildi.

    Tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nden özel izinle çıkan Ahmet Mahmut Ünlü, burada annesi için Kur'an-ı Kerim okudu. Cenazenin arabaya yerleştirilmesinin ardından Ahmet Mahmut Ünlü, dairenin bulunduğu bloğun bahçesinde taziyeleri kabul etti.

    Jandarmalar, Ahmet Mahmut Ünlü'nün etrafında adeta etten duvar ördü. Ayakta durmakta zorlandığı gözlenen Ahmet Mahmut Ünlü, daha sonra ambulansa götürüldü. Cezaevi taşıtının ambulansın ardında yer aldığı konvoy Fatih Camii'ne doğru hareket etti.

    Rabia Ünlü'nün Fatih Camii'nde ikindide kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Çamlık Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

    Rabia Ünlü'nün, babası Cahit ve annesi Medine Tuncer'in mezarlığına defnedileceği öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow