hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çukurova Üniversitesi'ne polis baskını

    Çukurova Üniversitesine polis baskını
    expand

    Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çukurova Üniversitesi kampüsüne operasyon düzenledi.

    Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü ile rektörlük idari binasında polis tarafından yapılan arama tamamlandı.

    Çukurova Üniversitesi Balcalı Yerleşkesi'ndeki Rektörlük makamı ve rektörlük idari binasında, CMK 250. maddeyle yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce, ÇÜ'de yapılan ihalelerle ilgili olarak "Haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından saat 08.00'de, başlayan arama 11 saat sürdü.

    Üniversite idari personeli ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alınırken, polis ekipleri çok sayıda evrak, cd ve bilgisayar hard disklerinin kopyalarına el koydu. Aramanın ardından ekipler, binadan ayrıldı.

    Binadan ayrılmayan Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, gazetecilerin talebine karşın konuyla ilgili açıklama yapmayacağını iletti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow