hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Leyla'yı Leyla yapan Mecnun'un aşkı"

    Leylayı Leyla yapan Mecnunun aşkı
    expand

    Demirtaş, Van'da katıldığı mitingde yine Leyla Zana'yı eleştirdi, "Leyla'yı Leyla yapan Mecnun'un aşkıdır" dedi.

    Partisince başlatılan "Diyalog Toplantıları" kapsamında yapılan "Alevilerle Buluşma" etkinliğine katılan Demirtaş, toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

    Bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarıylai lgili değerlendirmelerini sorması üzerine Demirtaş, şöyle konuştu:

    "Sayın Bülent Arınç'ın yeni bir yol haritasından söz ediyor olmasını biz çok anlayamadık. Yani 'Ortaya yeni bir yol haritası çıksın, bu yol haritasının bir parçası olarak ev hapsi de olabilir' dediğine göre, mevcut ellerindeki yol haritalarına bir eleştirileri ve önerileri var. Bu her neyse kamuoyuna açık bir şekilde yapmalılar. Çünkü ortada bir karışıklık yok. Ortada bir yol haritası ve protokol var. Buna ilişkin hükümet daha net cevaplar verip, kamuoyunu bilgilendirirse, belki bizler de BDP olarak o sürece katkı sunma konusunda daha yardımcı olabiliriz. Ama bu haliyle, çağrının muhatabı PKK'dır ve 11 aydır İmralı'da tecritte tuttukları sayın Öcalan'dır. BDP bu konuda süreç ilerlerse destek ve yardımcı olabilir. Öncelikle sürecin önü açılmalı."

    "BDP-terör örgütü ilişkisi" konusunda partilerine yapılan eleştirilerinhatırlatılması üzerine Demirtaş, şunları kaydetti:

    "Sürekli bizim PKK ile organik bağımız varmış gibi göstermeye çalışıyorlar ama bunun gerçek olmadığını söyledik. Fakat biz tabi ki, halkımızın yanındayız. Herhalde AKP'nin yanında olacak halimiz yok. Kimlere umut verdiysek, umut dağıttıklarımızın, Türkiye halkının yanında olacağız. Ama bizi doğrudan PKK ile aynıymış gibi göstermek, büyük bir hatadır, yanlıştır. Öyle olsaydı inanın ki, bunu ifade etmekten de çekinmezdik. PKK ile BDP arasında hiçbir zaman organik bağ olmadı."

    "Leyla'yı Leyla yapan Mecnun'un aşkıdır"

    Daha sonra da Van'da düzenlenen mitinge katılan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, buradaki konuşmasında yine "Sorunu Erdoğan çözer" diyen Leyla Zana'ya yüklendi. Demirtaş, "Biz size seçimden önce ne dediysek onu yapacağız. Biz sizin vekiliniz. Asıl olan sizsiniz. Güçlü ve bağlayıcı olan sizsiniz. Hiçbir belediye başkanımız, hiçbir parti yetkilimiz, hiçbir milletvekilimiz halkın iradesinin üstünde olamaz. Leylayı Leyla yapan Mecnun'un aşkıdır" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow