hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yazıcoğlu'nun ölümünde yeni gelişme

    Yazıcoğlunun ölümünde yeni gelişme
    expand

    BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili, Genelkurmay Başkanlığı ile partisinin hukukçularının bir araya gelip, değerlendirmelerde bulunabileceklerini söyledi.

    Destici, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i ziyaret etmesinin ardından partisinin genel merkezinde gazetecilere açıklama yaptı.

    Özel'e hayırlı olsun dileğinde bulunduğunu belirten Destici, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası hakkında da konuştuklarını söyledi.

    Özel ile yaklaşık 1,5 saat görüştüklerine değinen Destici, terörle mücadele konusunu da ele aldıklarını dile getirerek, Özel'e partisince hazırlanan "Terör" konulu raporu sunduklarını ifade etti.

    Destici, TSK'nın da terörle mücadele konusundaki kararlılığını görmekten mutlu olduklarına işaret ederek, milletin topyekun bir araya gelmesi durumunda terörün biteceğini vurguladı.

    Ana gündem maddelerinin Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği olay olduğunu vurgulayan Destici, Özel ile olaya ilişkin iddia ve konuları paylaştıklarını bildirdi.

    "Olay sonrası bildirilen yerin aranmaması, enkazdaki bazı parçaların şu anda tutuklu bulunan bazı askerlerce alınmış olması, net radar görüntülerinin savcılıkta olmaması, oradaki hava hareketliliğiyle ilgili iddiaları" Özel ile paylaştıklarını belirten Destici, şüphelerin bir an evvel dağıtılması gerektiğini söyledi.

    "Önemli bir gelişme"

    Orgeneral Özel'in, Genelkurmay Başkanı olduktan sonra Devlet Denetleme Kurulu veya savcıların istediği bilgi ve belgeleri hızlı ve eksiksiz gönderdiğini söylediğini ve buna dair dosyaları gösterdiğini dile getiren Destici, Özel'in konuya vakıf olduğunu gördüklerini ve bunun da kendilerini sevindirdiğini bildirdi.

    "Genelkurmay Başkanlığı'nın hukukçularıyla bizim hukukçularımız görüşecek, bir araya gelecek ve arkadaşlarımız sormak istedikleri soruları soracaklar ve onlardan da bunun cevabını alacaklar. Bu şekilde hadiseyle ilgili hiçbir karanlık noktanın, şüphenin ortada kalmaması için böyle bir çalışma yapılacak, bundan sonraki süreçte" diyen Destici, bunun önemli bir gelişme
    olduğunu vurguladı.

    Destici, isteklerinin olayın aydınlatılması olduğuna dikkati çekerek, hukukun dışına çıkmadıklarını ve çıkmayacaklarını, sonuna kadar da işin peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

    Görüşmede, savcıların ve kurumların istediği ancak ulaşmayan bilgi ve belgelerin de en kısa zamanda gönderilmesini istediklerini dile getiren Destici, Orgeneral Özel'in de bu olayın bir an önce aydınlanmasını beklediğini ayrıca TSK'da da hatası, kusuru olanlar varsa ortaya çıkarılacağını bildirdiğini ifade etti.

    "Hukuk bürosuyla görüşecekler"

    "Bizim ısrarla istediğimiz ne? 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' algısını oluşturan şüphelerin giderilmesi. Bunların aydınlatılması" ifadesini kullanan Destici, şunları kaydetti: "Sayın Genelkurmay Başkanımızın, olaya yaklaşımı, hassasiyeti ve özellikle bizim avukatlarımızla, hukukçularımızla, Genelkurmay Başkanlığı'nın hukuk bürosunun görüşecek olması, ortak çalışma yürütecek olması ve kendi döneminden sonra bütün istenen bilgi ve belgelerin gönderildiği, yazılara anında cevap verildiğiyle ilgili bütün dokümanları bize kendisi gösterdi. Bundan sonra da bu sürecin aydınlatılmasıyla ilgili, şüphelerin giderilmesiyle ilgili, savcılık ne istiyorsa bunların gönderileceğini de bizzat kendisinin ifade etmiş olması ve bundan sonraki sürecin hukukta olduğunu kendisinin söylemesi, hukuka saygılı olduklarını ve hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapacaklarını, hukukun önünü açacaklarını, hukuka yardımcı olacaklarını söylemesi geldiğimiz nokta açısından çok önemlidir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow