hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LYS'lerin son iki sınavı hafta sonunda

    LYSlerin son iki sınavı hafta sonunda
    expand

    Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son iki sınavı LYS-3 ve LYS-2, 23-24 Haziran tarihlerinde yapılacak.

    Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek LYS'ler sabah saat 10.00'da başlayacak. 23 Haziran Cumartesi günü yapılacak LYS-3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı'na 666 bin 163 aday girecek.

    Tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek LYS-3'te adaylara 80 soru yöneltilecek. LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya-1 testleri yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika süre verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru sorulacak, 35 dakika süre verilecek.

    24 Haziran Pazar günü yapılacak LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı'na 308 bin 702 aday katılacak. Tek oturumda uygulanacak sınav, 135 dakika sürecek. Adaylara 90 sorunun yöneltileceği sınavda, Fizik, Kimya ve Biyoloji testleri yer alacak.

    Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika süre verilecek.

    Testler ayrı soru kitapçıklarında bulunacak ve tek cevap kağıdı kullanılacak.

    Sınavdaki yasaklar

    Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka "2012-LYS Sınava Giriş Belgesi" ile fotoğraf ve TC Kimlik Numarası bulunan "nüfus cüzdanı" veya "pasaport" bulundurmaları gerekiyor.

    Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun LYS'ye alınmayacak. Bir aday, bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Başkanlığınca geçersiz sayılacak.

    Sınav binalarında hiçbir eşya sınava alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile şeker ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.

    Sınavların yapıldığı binalara girişte, adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak.

    Adaylar, çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz sınav binasına kesinlikle alınmayacak.

    Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.

    Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların, çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önem taşıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow