hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk jetinin enkazını ve 2 pilotu, özel kuvvetler arıyor

    Türk jetinin enkazını ve 2 pilotu, özel kuvvetler arıyor
    expand

    Malatya'dan havalandıktan bir süre sonra Hatay'ın güneybatısında deniz üzerinde Suriye tarafından düşürülen Türk uçağının enkazının yeri tespit edildi. Uçaktaki pilotların bulunması için yürütülen arama çalışmaları devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetleri'nden 100 asker ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın sualtı taarruz (SAT) ve sualtı savunma (SAS) komandoları Suriye'nin 8 mil açığında, derinliği bin metreyi bulan bölgede aralıksız arama çalışması yapıyor.

    Türk jetinin düştüğü yere yaklaşık 9 mil uzaklıkta, en yakın Türk toprağı olan Hatay'ın Samandağ İlçesi'ndeki Çevlik Balıkçı Barınağı'nda, arama-kurtarma çalışmalarına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı hücumbotlar sık sık yakıt ikmali yapıyor.

    Dün gece Çevlik Balıkçı Barınağı'na yanaşan 2 hücumbot, sabah erken saatlerde yakıt ikmali yapıp, ihtiyaç malzemeleri naklinin ardından sabah erken saatlerde yeniden Akdeniz'e açıldı. Hücumbotların ayrılmasından 3 saat kadar sonra bir sahil güvenlik botu barınağa giriş yaptı.

    Suriye karasularında 8 mil açıkta düşen savaş uçağının enkazının denizin bin metreyi bulan derinliğinde olduğu, bu nedenle donanımlı bir gemiyle arama çalışmalarının sürdürüleceği bildiriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayıp pilotların aileleri endişe içinde bekliyor

    Suriye'nin cuma günü hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla düşürdüğü RF- 4E keşif uçağının henüz akıbetlerinden haber alınamayan pilotları Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un ailelerinin endişeli bekleyişleri sürüyor.

    Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın Malatya'da, Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un İstanbul'da oturan aile fertleri, sürekli televizyonları izliyor ve çocuklarının sağ bulunması için dua ediyor. Akraba ve yakınları da Ertan ve Aksoy ailelerini yalnız bırakmazken, Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy'un bazı yakınları da oğullarının görev yaptığı Erhaç Hava Üssü'ndeki görevlilerlerden bilgi almak üzere Malatya'ya geldi.

    Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın hamile olan eşi, 6 yaşındaki çocuğu ile Hava Lojmanları'nda umutla bekliyor. Malatya Valisi Ulvi Saran bugün Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın, Turgut Özal Mahallesi'nde oturan babası Ali Erton'un evine giderek, kendileriyle görüştü.

    Askeri yetkililerinin de aile bireylerinin kamera karşısına çıkmamaları ricasında bulundu. Askerlerin bu ricası üzerine hem Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un yakınları basın mensuplarıyla görüşmekten kaçınıyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow