hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çadırkentte yangın!

    Çadırkentte yangın
    expand

    Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde Suriyelilerin kaldığı kampta çıkan yangında ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alevler bir anda dört bir yanı sardı. Suriyeli sığınmacılar önce korku içinde kaçıştı. Sonra da yangını söndürmeye çalıştı. Kapkara dumanın yükseldiği yer, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki eski tekel deposu. Depo bir süre önce suriyeden kaçan sığınmacıların barınması için çadırkampa dönüştürüldü. İki katlı o depoya kurulan 200 çadırda 2 bin 600 kişi kalıyor. Öğle saatlerinde elektrik kontağından çıkan alevler binayı sardı.

    Herkes kendini dışarı attı

    Yangına hemen itfaiye ekipleri müdahale etti. Panikle kaçışanlar, daha sonra söndürme çalışmalarına katıldı.  Yangından etkilenen 10 kişi hastaneye kaldırıldı Ancak ikisi hayatını kaybetti.

    Yangın söndürüldü

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçe merkezindeki eski TEKEL deposuna kurulan 1 nolu çadır kentte henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına Antakya ve Yayladağı belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

    Uzun uğraşların ardından yangın söndürüldü. Soğutma çalışmaları devam ederken, yangınla ilgili savcılığın talimatı doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

    Bu arada, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ilçeye gelerek, Yayladağı Kaymakam Vekili ve Altınözü Kaymakamı Ali Aslantaş'tan yangınla ilgili bilgi aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali: "İki kişi hayatını kaybetti"

    İlçeye gelerek, Yayladağı Kaymakam vekili ve Altınözü Kaymakamı Ali Aslantaş'tan bilgi alan Lekesiz, kaymakamlıkta yaptığı açıklamada, Suriye'den insani gerekçelerle gelen ve geçici olarak misafir edilen Suriye vatandaşları için hazırlanan Yayladağı 1 nolu konaklama merkezindeki 260 kişinin kaldığı 3 nolu hangarın batı kısmında çıkan yangın sonucu söz konusu hangarın tamamen yandığı ve kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

    Yangının ekiplerin yoğun müdahalesi sonrası saat 16.20 sıralarında tamamen kontrol altına alındığını anlatan Lekesiz, şunları kaydetti: "Yaşanan yangın neticesinde Suriye vatandaşı Muhammed Agle ve Sabrin Atilla isimli karı koca hayatını kaybetti. Muhammed Halil (24) isimli Suriye vatandaşı ise konaklama tesislerindeki ilk müdahaleyi müteakip solunum yetmezliği teşhisi ile Antakya Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Dumandan etkilenen diğer 6 Suriye vatandaşının tedavileri sağlık ocağı ve konaklama tesislerindeki sağlık istasyonunda yapılarak taburcu edilmiştir. İlk değerlendirmelere göre, yangının elektrik kontağından kaynaklandığı düşünülüyor. Bununla birlikte konu tüm yönleriyle araştırılmakta ve incelenmektedir. Yaşanan olay neticesinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve konaklama merkezindeki Suriye vatandaşlarına başsağlığı, yaralıya acil şifalar dileriz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lekesiz, sabotaj ihtimalinin olup olmadığı yönündeki soruyu, "Takdir edersiniz ki bu olaylardan sonra farklı değerlendirmeler olabilir. Ancak çok somut bir şekilde olayın ortaya çıkışını yaşayan, gören, değerlendiren o çadır kentte kalan insanlarla ben de görüştüm. 2-3 metrelik, 4 metrelik mesafede olduklarını, elektrik panosundan çıkan ışık topunun kimsenin kalmadığı boş bir çadıra düştüğünü, oradaki sünger yatakların, anında alev aldığını ve müdahale edemediklerini anlattılar" diye cevapladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow