hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Davutoğlu'ndan Rusya ve Çin'e Suriye mesajı

    Davutoğlundan Rusya ve Çine Suriye mesajı
    expand

    Suriye'nin Dostları toplantısına katılan ülkeler, Suriye rejimi kadar Rusya ve Çin'e de mesaj yolladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, "Artık Suriye rejimine destek olan rejimleri de izole etmeliyiz" dedi ve Türkiye'nin Suriye'ye giden uçakları kontrol etmeden geçirmeyeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye yönetimine yönelik uluslararası baskının artırılmasını istedi.

    Paris'te düzenlenen "Suriye Halkının Dostları" toplantısında konuşan Davutoğlu, Suriye'de geçiş dönemi hükümeti kurulmasının gerekliliğine dikkat çekti.

    Suriye yönetiminin artık meşrutiyetini artık kaybettiğini ifade eden Davutoğlu, bu ülkedeki iç savaşın sona erdirilmesi için etkili bir geçiş dönemi hükümetinin işbaşına gelmesinin gerekli olduğunu ifade etti.

    Davutoğlu konuşmasında, Suriye'de Beşşar Esed sonrası dönemin hazırlıklarına her alanda vakit geçirilmeden başlanması gerektiğinin de altını çizdi. Suriye'de krizin her geçen gün derinleştiğini ifade eden Davutoğlu,krizin son erdirilmesi için uluslararası camianın seferber olmasının önemine işaret etti.

    Davutoğlu, "Suriye Halkının Dostları"nın bir sonraki toplantısını NewYork'ta BM Genel Kurulu'nda yapması çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriyeli muhaliflere gerekli desteğin verilmesinin önemine dikkat çeken Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye yönetimine destek veren ülkelere de verdikleribu desteği sonlandırmaları için baskı yapılmasını istedi. "Suriye Halkının Dostları"nın Tunus'taki ilk toplantısına 74,İstanbul'daki toplantısına 83, bugün Paris'te düzenlenen toplantısına ise 107ülkenin katıldığını kaydeden Davutoğlu, Suriye yönetiminin giderek uluslararası camiadan tecrit edildiğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow