hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun'u yine sel vurdu

    Samsunu yine sel vurdu
    expand

    Samsun'un Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde aşırı yağış nedeniyle sel meydana geldi. Ayvacık ilçesi Çamalan köyünde toprak altında kalarak yıkılan evdeki kişilerden 1'i öldü, 2'si yaralandı.

    Yağmur Samsun'un ilçelerini vurdu. Salıpazarı İlçesi'nde aşırı yağış nedeniyle Terme Çayı taştı.

    İlçe merkezinde bulunan 4 köprüden 1'i yıkıldı. Bir köprünün dağdan düşen kaya parçaları ve tomruklar nedeniyle yıkılmak üzere olduğu belirtildi.

    Diğer iki köprüde ise güvenlik gerekçesiyle polis tarafından giriş ve çıkışlar kapatıldı. İlçe içerisinde bulunan köprülerin köylere ve diğer ilçelere bağlantı sağladığı belirtildi.

    İlçedeki elektrikler kesildi. Binaların giriş ve zemin katları boşaltıldı. Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, polis otosuyla gezerek hoparlörden, "Sakın köprüleri kullanmayınız, yükseklere çıkınız" diye anons yaparak vatandaşları uyardı. Salıpazarı Aile Sağlığı Merkezi sular altında kaldı. Ambulans sel sularına gömüldü. Vatandaşlar suyla dolan işyerlerini kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     1 ölü 2 yaralı

    Ayvacık ilçesi Çamalan köyünde kuvvetli sağanağın neden olduğu heyelanda toprak altında kalarak yıkılan evdeki kişilerden 1'i öldü, 2'si yaralandı.

    Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çamalan köyü Karaağaç Mahallesi'nde heyelan sonucu yıkılan evde toprak altında kalan ancak yapılan çalışmayla yaralı kurtarılan 65 yaşlarındaki Mesut Zengin'in,
    kaldırıldığı Ayvacık Devlet Hastanesi'nde müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.

    Yıkılan evde bulunan ve toprak altından yaralı kurtarılan Ramazan Zengin ile Mahire Zengin'in ise hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.



    Evler boşaltılıyor

    Çarşamba Kaymakamı olan vekaleten Terme Kaymakamlığı da yapan Caner Yıldız ise, Terme ilçesine bağlı Köybucağı ve Dibekli köylerinde sorun yaşandığını, bu bölgedeki iki köprünün yıkıldığı söyledi.

    Terme Çayının su seviyesinin oldukça yükseldiğini dile getiren Kaymakam Caner Yıldız, "Jandarma tarafından Terme Çayı kennarında ve ilçenin sahil kesiminde yer alan Çangallar ve Sivaslılar Köyleri'nde vatandaşların Terme Çayı kenarından uzaklaşması için anons yapıyoruz. Jandarma ekiplerimiz bu bölgelerde vatandaşlarımızı uyarıyor ve çay kenarından uzaklaşmalarını sağlamaya çalışıyor" diye konuştu.

    Öte yandan Çarşamba ilçesinde de Yeşilırmak kenarına yapılan TOKİ binaları ve diğer evlerin zemin katları da tedbir amacıyla boşaltıldı.

    12'inci kişinin kimliği belirlendi

    Bu arada geçen hafta meydana gelen sel felaketinde yaşamlarını yitiren 12'nci kişinin kimliği tespit edildi. Yılanlıdere Mevkii'nde vatandaşlar tarafından bulunan cesedin, 34 yaşındaki Kadriye Aktaş'a ait olduğu belirlendi.

    Giresun'da şiddetli yağış

    Öte yandan Giresun'da etkili olan yağış sonrası bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

    Akşam saatlerinde yaklaşık 15 dakika etkili olan yağış, kent merkezinde su baskınına neden oldu. Su baskınları sonrası ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar suları temizledi, Giresun Belediyesi itfaiye ekipleri de bazı binaların alt katlarında su tahliyesi yaptı.

    Caddelerde kaldırım taşlarının söküldüğü ve yollarda bazı çukurlukların oluştuğu gözlendi.

    Şiddetli yağışla ilgili açıklama yapan Vali Dursun Ali Şahin, kendisinin de yağmura yakalandığını belirterek, şunları kaydetti: "Yağmura ben de yakalandım ve ıslandım. Biraz önce Meteoroloji yetkililerinden aldığım bilgiye göre kentte 15 dakikada metrekareye 26,7 kilogram yağış düştü. Bu rakam bir saate tekabül ettiğinde Giresun'u yerinden oynatacak
    nitelikte bir yağmur olacaktı. Allah'a şükürler olsun şu anda durum iyi. Ama önümüzdeki 3 saat biraz tehlikeli."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow