hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alperenler,"One Love"ın açılışını da bastı

    Alperenler,One Loveın açılışını da bastı
    expand

    Dünyadaki benzerleriyle aynı şekilde 10 yıldır düzenlenen "One Love" rock müziği festivalinde bira satışının yasaklanmasının ardından önce sponsoru festivalden adını çekti, sonra da festival açılışını Alperenler bastı, tekbir getirip eylem yaptılar. Festivalin ilk gecesinde sahneye çıkan sanatçıların da gündeminde "bira yasağı" vardı.

    Her şey bir hafta önce sosyal medyada başlatılan "Eyüp'te bira festivaline hayır" kampanyası ile başladı. Tepkiler ve yasaklama ihtimali üzerine Eyüp Belediyesi sınırları içindeki Santral İstanbul'da yapılan "One love" festivalinin bu yılki sponsoru şirket, festivalden adının çekilmesini kabul etmek zorunda kaldı.

    Ardından, festival alanındaki bira standlarının da kapatılması istendi. Bu da oldu. İçeride sadece kolalı içecekler, ayran ve limonata satıldı.

    11. One Love Festivali'nin ilk günü tamamlanırken dün Santralistanbul'da başladı ancak konser alanında içki satışı yasaklandı. Saat 14.00'da başlaması gereken festival, kapıların açılmasından 10 dakika önce içki satışının yasaklanması nedeniyle, festival yaklaşık 1 saat gecikmeli olarak başladı.

    Festivalin başlangıcına doğru,  Alperenler grubu festivalin girişine geldi; sloganlar attı ve tekbir getirdi.

    Olanlar içerideki coşkulu müzikseverlerin keyfini kaçırmadı. Ama sahneye çıkan Kaiser Chief'in solisti, "Ben bile içemeyecek miyim? bir bardak bile yasak mı?" diyerek sitemini dile getirdi. Bira içmek isteyenler konser alanını terkedip karşı tepede oturdu.

    Konserden çıkan gençler de uygulamanın diğer festivallere ve konserlere de etki etmesinden duydukları endişeyi dile getirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow