hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYS Kontenjan Kılavuzu bugün yayımlanıyor

    ÖSYS Kontenjan Kılavuzu bugün yayımlanıyor
    expand

    2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, bugün ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak.

    ÖSYM, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu YÖK'ün 17 Mayıs 2012 tarihli kararına uygun olarak düzenledi.

    Kılavuz, bugün ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak. Sınav sonuçlarının değerlendirmesi ve yerleştirme işlemleri ise kurulun 17 Mayıs 2012 tarihli kararına uygun olarak yapılacak. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

    2012-2013 öğretim yılında yükseköğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde uygulanacak kuralları içeren 2012- ÖSYS kılavuzunda; kılavuzda yer alan kuralların yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları ile Yükseköğretim Kurulu kararları gerekli kıldığı takdirde değiştirilebileceği, böyle durumlarda izlenecek yolun ve sınavlarla ilgili olarak alınan yeni kararlar ile gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgilerin ÖSYM'nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulacağı ifade
    ediliyor.

    Kılavuzda yer alan bilgiye göre, 2012-ÖSYS'de yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim başarıları dikkate alınacak. Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak, ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanı'na (OBP) dönüştürülecek.

    Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacak. 50'nin altında olan diploma notları 50 olarak değerlendirmeye alınacak.

    Bu şekilde hesaplanan OBP'nin yüzde 12'si merkezi sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow