hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polat Tower'da yangın

    Polat Towerda yangın
    expand

    Şişli'de bulunan 42 katlı Polat Tower Residence'de çıkan yangın, çevredekilere korkulu anlar yaşattı. Binada ve çevredeki araçlarda hasara yol açan yangında bir itfaiye eri düşerek yaralandı, bazı itfaiye erleri de dumandan etkilendi. Yangında can kaybı olmadı.

    Saat 10.40 sıralarında Fulya'daki Polat Tower'ın giriş katında önce iki küçük patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alevler yükselmeye başladı ve alevler rüzgarın da etkisiyle tüm binayı sardı, bina dumanlar altında kaldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevkedildi. Polat Tower'de mahsur kalanlar yapılan anonslarla hızla tahliye edildi, çevredeki işyerleri ve konutlar  boşaltıldı.

    Yangın yüzünden çıkan dumandan etkilenen bazı vatandaşlar hemen yakında bulunan hastanede ayakta tedavi edildi. Fulya caddesi trafiğe kapatIldı. Çevredeki iki benzin istasyonu güvenlik şeridine alındı.

    Yangın, itfaiye ekiplerin müdahalesi sonucu yarım saat içinde kontrol altına alındı. Yangına bir söndürme helikopteri de havadan müdahale etti. Helikopterden bırakılan suyun çevreye yayılması sonucu vatandaşlar ıslanmaktan kaçarak kurtulmaya çalıştı.

    İtfaiyeciler yaralandı, dumandan etkilendi

    Yangında bir itfaiye eri düşerek yaralandı, diğeri dumandan etkilendi. İtfaiye erleri, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.  Acil servise alınan itfaiyecilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

    Bu arada yangına müdahale eden bir başka itfaiye eri de binanın girişinde bir anda yere yığıldı. Arkadaşlarının yardımı ile yangın bölgesinden kucaklanarak çıkartılan itfaiye eri, ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı. Müdahale sırasında onlarca itfaiyeci de dumandan etkilendi. Çok sayıda vatandaş ile itfaiyecilere olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarda müdahale edildi

    Binadan kopan parçalar hasara yol açtı

    Yangında binanın dış cephesinden kopan metal parçalar  havada yanarak sağa sola saçıldı. Yoğun duman ve havada uçuşan parçalar çevredekilere büyük korkulu anlar yaşattı.  Kopan parçalar otomobillerin üzerine düştü, çok sayıda araç hasar gördü. Kopan metal bir parça da Haydar Aliyev'in büstüne geldi.
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, binanın sahibi iş adamı Adnan Polat ile İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu da yangın yerine geldi.  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş  "Yangının çıkış nedeni henüz belli değil" diye konuştu. Topbaş, yangında ortaya çıkan maddi hasarın kolaylı kapanacağını, sevindirici olanan can kaybı olmaması olduğunu söyledi.

    Polat: "İyi ki akıllı sisteme yatırım yaptık"

    Adnan Polat ise "Şu an binada herhangi can kaybı yok. Normal günde 1000-1500 kişinin yaşadığı bir bina" dedi. Adnan Polat'ta binanın akıllı sistemli olduğunu böylesine bir yangına otomatik olarak müdahale edecek teknolojiyle donatıldığını hatırlatarak, "Bu sisteme yatırım yapmamız ne kadar doğruymuş gördük oldu" dedi.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Mutlu: "Klimaların bulunduğu bölgede teknik sorundan çıktı"

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da yangının, binanın dış cephesinde klimaların bulunduğu bölgede, teknik bir problemden kaynaklandığını ve kontrol altına alındığını bildirdi. Yangının yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından söndürüldüğünü ifade eden Vali Mutlu, yangında yaralanan olmadığını da söyledi.

    34 araç ve 111 personel ile müdahale

    Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yangına 34 araç ve 111 personel ile müdahale edildiğini, yangında 52 metrelik (dünya standartlarının en uzun) yangın merdiveni, Kocayusuf Ahtapot ve çeşitli özelliklere sahip araçlar ve uzman bir kadro ile müdahale edildiğini söyledi.

    Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow