hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Füze alımı kararı ileri bir tarihe ertelendi

    Füze alımı kararı ileri bir tarihe ertelendi
    expand

    Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısında uzun menzilli füze alımı için beklenen karar çıkmadı. Toplantının ardından yapılan açıklamada alımın ileri bir tarihe ertelendiğini beliritildi. Toplantıda Türkiye'nin ilk insansız hava aracı olan ANKA'nın silahlandırılması ve daha uzun menzilli hale getirilmesi için ise gerekli girişimlerin başlatılması kararı verildi.

    Savunma Sanayi İcra Komitesi Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. 4 saat süren toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile diğer yetkililer katıldı.

    Toplantının ana gündeminde uzun menzilli füze savunma sistemi vardı. TSK'nın Suriye'ye yönelik angajman kurallarını değiştirdiğini açıklamasıyla yeniden gündeme oturan uzun menzilli hava savunma sistemi projesi için teklif veren 4 firmayla ilgili bir karar çıkması bekleniyordu.

    Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katılması planlanan uzun menzilli füze savunma sistemi için  karar çıkmadı.

    Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, Fransa ve İtalya ortaklıklarının yer aldığı ihale süreci için görüşmelere devam edileceği belirtildi.

    Ancak toplantıda özellikle terörle mücadelede büyük önem taşıyan Türkiye'nin ilk insansız hava aracı olan ANKA'nın silahlandırılması ve daha uzun mezilli hale getirilmesi için düğmeye basıldı. Bu kapsamda ANKA'nın turbo-prop motorlu versiyonunun ön tasarım faaliyetleri için TUSAŞ firmasiyla sözleşme görüşmelerine başlanacak.

    Toplantıda alınan bir diğer karar ise yeni bir uydu fırlatma merkezinin kurulması oldu. Türkiye'nin uzaydan daha fazla istifade edebilmesi için uydu fırlatma merkezinin kurulmasına karar verildiği açıklandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow