hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    70 kişilik geçici kadroya 4 bin başvuru

    70 kişilik geçici kadroya 4 bin başvuru
    expand

    Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne alınacak 70 geçici işçi kadrosu için 4 bin 416 kişi başvurunca kura çekimi spor salonunda yapıldı.

    İŞKUR tarafından Orman Bölge Müdürlüğü'ne yerleştirilecek 70 geçici işçinin belirlenmesi için Atatürk Spor Salonu'nda noter huzurunda yapılan kura çekimine Orman Bölge Müdürü Yardımcısı Bayram Koçkaya ile kuraya başvuran 4 bin 416 kişi katıldı.

    Kura çekimi sonunda, sözlü mülakata girecek 210 asil ve 205 yedek işçi belirlendi.

    Orman Bölge Müdürü Yardımcısı Bayram Koçkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 bin 416 kişinin müracaat ettiğini belirterek, kurada belirlenen kişilerin sözlü mülakata alınacağını ve ardından 70 geçici işçinin belirleneceğini ifade etti.

    Koçkaya, alınacak işçilerin greyder operatörü, buldozer operatörü, loder operatörü, ekskavatör operatörü, tır şoförü, yangın ilk müdahale işçisi, şoför yük taşıma, beden işçisi ve ağır kamyon şoförü olarak istihdam edileceğini belirtti.

    Greyder operatörü kurasını kazanan Erkan Ocak (28), gazetecilere yaptığı açıklamada, askerden geldikten sonra çeşitli işlerde çalıştığını belirterek, "Ortalama 7 ile 8 aydır boştayım. Kuraya girdim ve kazandım. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım, çok da duyguluyum. Greyder konusunda kendime güveniyorum. Evli değilim ama işim olursa kesinlikle evleneceğim" diye konuştu.

    Furkan Kara da üniversite öğrencisi olduğunu ifade ederek, "İsterseniz 4 yıllık üniversite bitirin ama lisans mezunu olmak bir şeye yaramıyor. Orman işçiliğini bekliyoruz" dedi.

    Antalya'da da aynı tablo

    Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nün açtığı 150 kişilik geçici işçi kadrosuna da 2 bin 275 kişi başvurdu.

    Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, 2 Temmuz'da orman yangınlarına daha hızlı müdahale etmek amacıyla, çoğunluğu yangına müdahale aracı sürücüsü olacak 150 geçici işçi alacağını ilan etti.

    Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, İŞKUR'un iş ilanını yayınlamasının ardından söz konusu işe girebilmek amacıyla 30'su kadın 2 bin 257 kişinin
    başvurması üzerine kura düzenlenmesine karar verdi.

    Başvuru sayısının fazla olması nedeniyle işe alınacak kişiler Antalya Orman Bölge Müdürlüğü içindeki futbol sahasında Antalya 1. Noteri Baş Katibi Aziz Sönmez'in nezaretinde çekilen kura ile belirlendi. Güneşten etkilenmemeleri için kurulan çadırlarda bekleyen başvuru sahiplerine, yakınları, futbol sahası içine alınmadıklarından tel örgülerin dışında bekleyerek destek oldu.

    Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, müdürlüğün ilan ettiği 150 kişilik geçici işçi kadrosuna 2 bin 257 kişinin başvurduğunu söyledi.

    Bu nedenle futbol sahasında işe girecek kişilerin belirlenmesi amacıyla kura çekildiğini ifade eden Gökçöl, yasal mevzuat gereği işe alınacak işçi
    sayısının 3 katı kadar asil ve yedek kişinin seçildiğini ifade etti.

    Yapılacak mülakatta 450 kişi arasından 150 kişinin seçileceğini belirten Gökçöl, işe girecek kişilerin kendi ilçesinde çalışacaklarını aktardı.

    İstihdamın dozer, greyder, kepçe, ekskavatör ve arazöz operatörlükleri ile kaynakçı, kaportacı ve aşçılık alanlarında olacağını kaydeden Gökçöl, en çok başvurunun arazöz operatörlüğüne yapıldığını bildirdi.

    İşe alınacak kişilerin geçici işçi olarak en fazla 5 ay 29 gün çalışacaklarını belirten Gökçöl, işçilerin genellikle asgari ücret alacağını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow