hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP: "AKP, ABD ve İsrail; CHP de Rusya eksenli"

    MHP: AKP, ABD ve İsrail; CHP de Rusya eksenli
    expand

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "AKP, ABD ve İsrail eksenli; CHP de Rusya eksenli bir politika denklemiyle Suriye meselesine bakıyor. Oysa Türkiye gözüyle, Türkçe bakmak lazım" dedi.

    Vural, Meclis'te düzenlediği basınla sohbet toplantısında, 1 Ocak'tan 20 Temmuz'a kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılı medyada 111 bin 867 kez, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ise 10 bin 1 kez yer aldığını bildirdi.

    Erdoğan'ın yer aldığı haberlerin reklam eşdeğerinin 780 milyon 835 bin dolar, Bahçeli'nin ise 63 milyon 207 bin dolar olduğunu belirten Vural, "Bu kadar tekelleşme, medya gücü karşısında yaptığımız basın toplantılarının ne kadar esamesi okunur, bilemiyorum" dedi.

    Kendisinin ise 2871 habere yer aldığını kaydeden Vural, MHP'nin 24. Yasama Dönemi faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

    Suriye

    Türkiye'nin, tarihinde hiçbir zaman olmadığı gibi suçlamalara maruz kaldığını savunan Vural, "Bugün Türkiye, Suriye'de iç savaşı oluşturan silahların dağıtıldığı bir ülke olarak lanse edilmektedir. Bütün yayın organlarında, Katar ve Suudi Arabistan'ın gönderdiği silah ve paraların Türkiye aracılığıyla dağıtıldığı ifade edilmektedir. Bu, yüz karası bir durumdur" diye konuştu.

    Türkiye'nin "ABD ve İsrail eksenli politikanın taşeronluğunu sürdürür konuma geldiğini" öne süren Vural, "AKP, ABD ve İsrail eksenli; CHP de Rusya eksenli bir politika denklemiyle Suriye meselesine bakıyor. Oysa Türkiye gözüyle, Türkçe bakmak lazım" dedi.

    Başbakan Erdoğan'ın "Suriye'de bir federasyon olabileceğini" ifade ettiğini aktaran Vural, "Bu, doğrudan doğruya İsrail'in projesidir" diye konuştu.

    Türkiye'nin, Ramazan ayında tarafların silahların bırakması çağrısında bulunması gerektiğini söyleyen Vural, Türkiye'nin Rusya ve ABD arasında "pinpon topu gibi oynanan bir ülke haline dönüştürüldüğünü" öne sürdü.
    Vural, "Türkiye, kan dökmeyi bir yöntem olarak kabul etmemeli. Bu, dinimize aykırıdır, komşuluk hukukuna aykırıdır" dedi.

    Çelik'e eleştiri

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e yönelik eleştirilerde bulunan Vural, şunları kaydetti:

    "Her fırsatta BDP, PKK ve KCK'nın sözcülüğünü yapmak suretiyle adeta onların söylediklerini tekrar eden bu sözcü, maalesef AKP'nin kılavuzu olarak siyasal Kürtçülüğün mihmandarlığını yapar duruma gelmiştir. PKK BDP, Diyarbakır'da 'özerklik, Öcalan'a özgürlük' diye bağırıyor, Çelik, Ankara'da bunu PR'ını yapıyor. Kendi İçişleri Bakanı'nı, terör örgütü propagandası yapanların önüne atıyor. Uludere meselesinde PKK ağzıyla konuşan Çelik, Diyarbakır'daki mitingiyle ilgili de aynı tavrı sergiliyor. Bölücülere cesaret veren açıklamalar, AKP kılavuzu Çelik'ten geliyor. Aynı Hüseyin Çelik, milliyetçilere, ülkücülere, vatanperverlere, bu ülkenin birlik bütünlüğünü savunanlara göstermesi gereken nezaketi göstermiyor ama PKK'ya gösteriyor. Sanki AKP sözcüsü değil BDP sözcüsü gibi davranıyor."

    "Bu ne yaman çelişki"

    CHP'nin kurultayını yaptığını anımsatan Vural, "Sayın Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs ruhundan bahsediyor ama 19 Mayıs ruhunu ortadan kaldıran bir takım çözümlemeleri Türkiye'nin önüne koyuyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, 'Türk milleti' diye bir ifade yer almamaktadır. Bir taraftan 19 Mayıs ruhu diyeceksiniz, bir taraftan Kürt meselesi diyeceksin. Bu ne yaman çelişki" diye konuştu.

    CHP'nin getirdiği çözümlerin "milletin birlik ve beraberliğini ortadan kaldırma çözümleri" olduğunu savunan Vural, "Kılıçdaroğlu bahşetmiş, 'dönüşeceğiz' demiş. Evet, bu tam bir dönüşmedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusuyuz diyorlar. Bugünkü CHP ile ne alakası var? Atatürk, kurduğu partinin bu söylemleri kullandığını duysaydı, herhalde söyleyecek çok sözü olurdu" dedi.

    Sorular

    Vural, bir soru üzerine, silahlı kuvvetlere ait uçağı düşmesiyle ilgili tüm bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Devlet Bahçeli'nin, tahliye olan Bahçelievler hükümlülerini iftara davet edip etmediğine ilişkin bir bilgisinin olmadığını söyleyen Vural, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Suriye'ye yapmayı planladığı  geziye, uçak düşürülmesi olayının ardından MHP'nin katılmamasını uygun gördüklerini söyledi.

    Vural, bir başka sor üzerine, "Katar ve Suudi Arabistan aracılığıyla para ve silahın Türkiye üzerinden Suriye'de muhaliflere dağıtıldığı söyleniyor. Bayraktar'ın 10 milyar dolar para dediği acaba bu muydu?" diye konuştu.

    Vural, gençlik yıllarında futbol oynadığının anımsatılıp, Başbakan Erdoğan ile bu konuda bir benzerliğinin olduğunun ifade edilmesi üzerine, "Yalnız aramızda fark var. Erdoğan kendi kalesine gol atıyor, biz karşı kaleye gol atıyoruz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow