hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sultangazi'de çatışma: 1 polis yaralı

    Sultangazide çatışma: 1 polis yaralı
    expand

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz ay Gaziosmanpaşa'da polis otosuna silahlı saldırı düzenleyen 2 zanlının izini buldu. Ticari bir taksi ile seyir halinde olan zanlılar polisin dur ihtarına uymayınca silahlı çatışma çıktı. Çatışmada bir polis yaralandı, zanlılar da yaralı olarak yakalandı.

    Sultangazi güvvenlik büro amirliğinde görev yapan sivil polisler seyir halindeki bu taksiden şüphelendi.

    Kimlik kontrolü yapmak isteyen polisler "dur" ihtarında bulundu ancak taksideki iki yolcu ihtara silahlarla yanıt verdi.

    Polis ve araçtaki zanlılar arasında silahlı çatışma çıktı, diğer polislerden destek kuvvet istendi.

    Dakikalarca süren çatışmada taksi şoförü yaralandı ve direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan taksi bariyerlere çarparak durdu.

    Taksi içindeki zanlılardan Sultan I. başka bir aracı gasp ederek kaçmaya çalıştı, diğer zanlı Hasan Selim G. ise polislerle çatışmaya devam etti.

    Çatışmada önce Hasan Selim G. yaralı olarak yakalandı. Kadın zanlı Sultan I. ise kaçırdığı otomobil ile Gaziosmanpaşa'da yakalandı. O da yaralıydı.

    Yaralı zanlılar, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Taksi şoförü ise ifadesinin alınması için emniyete götürüldü.

    Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren polis, çatışmanın yaşandığı yerde bulunan bir şüpheliyi daha gözaltına aldı.

    Zanlıların, 16 Haziran'da Gaziosmanpaşa'da polis aracına düzenlenen saldırının failleri olduğu üzerinde duruluyor. O saldırıda, 30 yaşındaki polis memuru Zekeriya Yurdakul şehit olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow