hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na yangın

    Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattına yangın
    expand

    Mardin'de Midyat ilçesinde Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nda düzenlenen sabotaj nedeniyle yangın çıktı.

    Söğütlü-Şenköy beldeleri arasından geçmekte olan Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nda patlama meydana geldi.

    Patlama sonucu çıkan yangına, itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi.

    Mardin Valisi Turhan Ayvaz, petrol boru hattına sabotaj düzenlendiğini belirterek, "Petrolü kestik. Ölü yaralı yok. İtfaiye ekipleri müdahale etti" dedi.

    Soruşturma sürüyor.

    Yıldız'dan açıklama

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Midyat'ta petrol boru hattına düzenlenen sabotaja ilişkin, "Terör örgütleri eğer bunlardan medet umup da herhangi bir çıkar sağlamaya çalışıyorlarsa bunun beyhude olduğunu söylemiştim" dedi.

    Bakan Yıldız, Kayseri Valiliği'nce Kayseri Polisevi'nde şehit ve gazi ailelerine verilen iftar öncesi Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na düzenlenen sabotajla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

    Terör örgütünün bu tür saldırılarla ülkedeki güven ve istikrar ortamını bozma hedefine asla ulaşamayacağını vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti: "Türkiye'nin büyümesine, istikrarına gece gündüz demeden katkı koymaya çalışırken, bir kısım teröristler de tabii her zamanki gibi işini yapmaya gayret ediyorlar. Güya Türkiye'nin istikrarına zarar vermek istiyorlar, ama Türkiye büyümesine devam edecek.

    Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı yalnızca Türkiye'nin değil, aynı zamanda Irak'ın da ihracatıyla alakalı önemli bir boru hattı. Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Hattı'ndan daha kapasiteli, daha fazla tonajlı ham petrol boru hattı. Zaman zaman Midyat çevrelerinde bu tür saldırılar oluyor. Öğleye kadar yangın durdurulamamıştı.

    Güvenlik gerekçesiyle arkadaşlarımız oraya Jandarma Kuvvet Komutanlığı tarafından alınamadı haklı olarak. Şimdi çalışmalar başlıyor, soğutma çalışmaları da başladı. Biz sevkiyata 3-4 günlük tamirat ve testlerden sonra inşallah yine o boru hattında da başlarız. Diğer boru hatlarıyla beraber çalışmalarımız devam ediyor. Terör örgütleri eğer bunlardan medet umup da herhangi bir çıkar sağlamaya çalışıyorlarsa bunun beyhude olduğunu söylemiştim. İnşallah biz yolumuza devam edeceğiz, onlarda hüsrana uğrayacak. Yine aynı söyleme devam ediyorum."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow