hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akıllı telefon hastalığı Nomophobia‘ya çare aranıyor

    Akıllı telefon hastalığı Nomophobia‘ya çare aranıyor
    expand

    Nomophobia akraba ayrılığı kaygısı olarak da biliniyor. Mesajlarınızı, e-postalarınızı kimlerin gönderdiğini veya aramaya çalıştığını merak mı ediyorsunuz veya en yeni Facebook yayınınıza kim yorum yapmış olabilir? Sizin hissettiğiniz kaygı, akraba ayrılığı kaygısı olarak biliniyor ve gerçek adı da nomophobia.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akıllı telefonunuz yanınızda olmadığında kendinizi biraz gergin buluyor musunuz? Bu bir sağlık sorunu ve bu problemin adı da Nomophobia.

    Bilim adamlarına göre, bu sorun yükselişte ve gittikçe büyümeye ve daha fazla insanı etkilemeye devam ediyor. Önerilen olası nedenlerden biri, arkadaşlarımız, aileniz, iş arkadaşlarınız, haberleriniz vb. hakkında güncellemeler almak. Sosyal medyaya bağımlılığımız günden güne artıyor ve bunun başlıca sebeplerinden birisi her zaman yanımızda taşıdığımız akıllı telefonlar.

    Hong Kong Kent Üniversitesinden Dr. Ki Joon Kim‘e göre, “Akıllı telefonlar daha kişisel hatıralar uyandıracağından, kullanıcılar daha çok kimliklerini bu araç üzerinden paylaşıyor ve sanki bir akraba gibi ortak bir bağ kuruyor. Kullanıcılar akıllı telefonları bu şekilde algıladığında, cihazlara bağlı olma olasılığı daha da yükseliyor ve bu da cihazın yakınlık arayış eğilimini artırarak nomophobia’ya neden oluyor “diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dr Ki, ileride, hizmetlerin gittikçe artan bir şekilde tercihlerimize uyarlanmasından dolayı bu sorunun daha da kötüye gidebileceğinden endişe duyuyor; bu da, Facebook, Instagram ve Twitter’da gördüğümüz yanıtlar arasında yer alan ve yanıtladığınız yayınlara dayalı olarak beslenmenin etkinliğini artırıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow