hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Elektrikli" çelik bariyer can aldı

    Elektrikli çelik bariyer can aldı
    expand

    İstanbul Baltalimanı'nda 17 yaşında bir genç, kaldırımla yol arasına çekilen çelik halatlara değdiği sırada elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

    Sarıyer Baltalimanı sahilinde 17 yaşındaki Veysel Geçen, iş çıkışı buluştuğu iki arkadaşıyla birlikte sahile gitti.

    Denizde bir süre yüzdükten sonra kıyıya çıkan Geçen, caddeyle kaldırımı ayıran çelik halatlara değdiği sırada elektrik akımına kapılınca yığılıp yere düştü.

    İlk müdahaleyi yoldan geçen bir doktorun yaptığı Genç, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

    Olay sırasında sahilde yürüyen Selma Çatak, olayı şöyle anlattı:

    "İlk elektrik çarptığını anlamadık. Sara krizi geçiriyor sandık. Yüzüne su dökmeye çalıştık. Tesadüf yoldan geçen bir doktorumuz vardı. Arkadaş müdahale ederken bir dizi yerdeydi. Elini metale attığında elektrik çarptığını gördü.

    O sıra hemen çocuğu aldık. Titriyordu. Demek ki yattığı yerin altından da elektrik geldiği için. Zaten elinin biri teldeydi. Başı düşmüştü. Arkadaşını da elektrik çarptığı için doktor altında elektrik olabilir diye hemen kaldıralım dedi.

    Kenara çektik doktor kendi imkanlarıyla müdahale yaptı. Ambulansı aradık. Gelen ambulansta kalp aletinin şarjının olmadığını gördüler. Sadece kalp masajı yaptılar. Yapılan müdahalenin ardından hastaneye gönderdiler. Daha sonra vefat ettiğini öğrendik."

    Gencin yakını: "Elektrik değil dediler"

    Ölen gencin akrabası Ali Yücel, Adli Tıp'taki yetkililerin ölüm sebebi olarak elektrik çarpması olmadığını rapor ettiklerini ileri sürdü.

    Tanık: "Kıvılcım çıkıyordu"

    Sahildeki bir restoranda valelik yapan Halil İbrahim Uygun ise, olaydan sonra sahildeki elektrik direği ile çelik halatların birleştiği kısımda kıvılcımların çıktığını gördüğünü söyledi.

    Uygun, şöyle konuştu:
    "Gece saat 3'te işten çıkıyorum. Olaydan sonra TEDAŞ görevlileri geldi. Uğraşırlarken buradan kıvılcımlar çıkıyordu. Diğer arkadaşlar da gördü, ben de gördüm. Ambulans geldi, şok cihazının şarjı yok. Diğer ambulans geldi, onun da şok cihazının şarjı yok. Başka bir ambulans buldular, kalbini çalıştırdılar. Sonra yolda giderken çocuk ölmüş."

    Temizlik görevlisi: "Arkadaşımı da çarptı, beni çarpmadı"

    Sarıyer Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Hasan Çetin, "Önceki gün gece  vardiyası çalışan arkadaşla buraya geldik. Mado'ya geçecekti. Tellere elini sürünce elektrik çarptı arkadaşı. Bana elektrik çarptığını söyledi. Önce inanmadım. Elimi sürdüm beni çarpmadı. Ama arkadaşı çarptı" diye konuştu.  

    Acılı anne: "Ölüm haberini hastanede aldım"

    Oğlunun ölüm haberiyle birlikte yıkılan anne Fadime Geçen, "Komşunun çocuğu geldi. Kötü bir olay olduğunu söyledi. Ne olduğunu sordum önce söylemedi. Sonra 'hastaneye kaldırmışlar, durumu iyi değil, elektrik çarpmış' dedi. Koştum gittim İstinye Hastanesi'ne, orada değildi. Diğer hastaneye gittim. Hastanede ölüm haberini aldım. Ben yavrumu geri istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Şikayetçiyim" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow