hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Oğlumu sınava alın yoksa kendimi yakarım"

    Oğlumu sınava alın yoksa kendimi yakarım
    expand

    Antalya'da sınava gireceği günden bir gün önce hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan oğlunun sınava girmesi için başvurduğu yetkililerin olumsuz yanıt verdiği anne, adliye binası önünde üzerine benzin dökerek kendini yakma girişimde bulundu.

    Annenin eyleminin ardından gencin polis nezaretinde sınava girmesine izin verildi.

    2006 yılında aldığı bir cep telefonun çalıntı çıkması üzerine daha önce ifadesi alınan, ancak geçtiğimiz haftalarda ek ifade vermesi için savcılığa çağrılan B.K. (22), ifade vermeye gitmeyince hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

    B.K, dün gece Güllük Caddesi'nde kimlik kontrolü yapan polis tarafından gözaltına alındı. B.K'nın annesi Zuhal K. (45) ve yakınları, gece adliyeye giderek yetkililere B.K'nın sınavı olduğunu, sınava girmesine izin verilmesini istedi.

    Ancak yetkililer, B.K'nın saat 11.00'den önce savcılığa çıkartılmasının mümkün olmadığını, savcılığa çıkartılmadan önce de serbest bırakılamayacağını söylediler.

    Anne Zuhal K, sabah saatlerinde Antalya Adliyesi'ne giderek polistenadliye nezaretinde bulunan oğlunun sınava girmesine izin verilmesini istedi.

    Ancak yetkililerin olumsuz yanıt vermesi üzerine Zuhal K, adliye binasının bahçesinde yanında getirdiği benzini üzerine dökerek kendini yakma girişiminde bulundu.

    Polisin bir süre ikna etmek için görüştüğü Zuhal K, oğlunun sınava yetiştirileceği sözü verilmesi üzerine eyleminden vazgeçti. Daha sonra anne Zuhal K. ile oğlu B.K, polis otomobili ile Muratpaşa Lisesi'nde yapılacak olan ve Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Korunmaya Muhtaç Çocuklardan Hizmet Alımı Sınavı'na götürüldü. B.K'nın polis nezaretinde sınava girmesine izin verildi.

    Okul bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zuhal K, dünden beri oğlunun sınava girmesi için çaba gösterdiğini belirterek, "Ama hiçbir yetkiliye ulaşamadık. Bu kadar olaydan sonra oğlumu sınava getirdiler. Buradan ne sonuç çıkacak şimdi" dedi.

    Zuhal K, daha sonra polis merkezine götürüldü.

    Sınava giren B.K'nın ise sınavın ardından ifadesi alınmak üzere savcılığa götürüleceği öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow