hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LYS sonuçları açıklandı

    LYS sonuçları açıklandı
    expand

    Lisans Yerleştirme Sınavı LYS sonuçları açıklandı.

    Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile Yükseköğretime  Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre,  adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına  merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasından açıklandı.

    ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla 1 Nisan tarihinde yapılan YGS ve 16-17-23-24 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2012-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

    Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.

    Adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

    2012-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içinde başvurmaları gerekiyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow