hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    STK'lardan teröre tepki

    STKlardan teröre tepki
    expand

    Gaziantep'te, 20 Ağustos günü meydana gelen bombalı saldırının yaraları sarılmaya devam ederken, Türkiye'deki yaklaşık 50 milyon kişinin üyesi olduğu 12 sivil toplum kuruluşunun başkanları kente moral ziyaretinde bulundu. Heyet adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Terör Gaziantep'i hedef alarak bu kez baltayı taşa vurdu" dedi.

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, TÜRK-İŞ Başkanı Mustafa Kumlu, Türkiye KAMU- SEN Genel Başkanı İsmail Koncuk, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, MEMUR- SEN Başkanı Ahmet Gündoğdu, ASKON Başkanı Mustafa Koca, TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı ve HAK İŞ Başkanı Mahmut Aslan'dan oluşan heyet, önce Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ardından da Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti. Burada Ata ve Güzelbey'e kent adına geçmiş olsun dileklerini ileten heyet adına açıklama yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, son saldırının terörün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

    "Terör baltayı taşa vurdu"

    Hisarcıklıoğlu, her iki ziyaret sırasında da terörün asla amacına ulaşamayacağının altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

    "Bu son saldırıyla tüm Türkiye'nin yüreği yandı. Özellikle bu olayın bayramda olmasından dolayı hepimiz daha çok üzüldük. Gaziantep ve milletimizin başı sağolsun. Bunu yapanlar insanlıktan zerre kadar nasibini almamışlardır. Ülkemizde son dönemlerde malesef kirli senaryolar deneniyor. Eylemin, birlik ve kardeşlik şehri Gaziantep'te yapılması da bunun göstergesidir. Gaziantep, gelişmişliği ve ekonomisiyle Türkiye'ye rolmodel olmuştur. Bunun yanısıra kardeşlik ve milli birlik, beraberlliğin sembol şehridir. Terör burada baltayı taşa vurmuştur. Atalarımız bu şehre öyle bir birlik ve beraberlik ruhu getirmiş ki bunu kimse bozamaz."

    Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinin ardından heyet, arife günü Hakkari'de şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Can'ın Özgürlük Mahallesi'ndeki evini ziyaret etti. Heyetteki STK'ların başkanları tarafından Kıbrıs gazisi baba Zeki Can ve anne Hatice Can'a başsağlığı dileğinde bulunuldu. STK başkanları daha sonra patlamanın meydana geldiği Korutürk Caddesi'ne geçereke burada Şehitkamil Emniyet Müdürlüğü personeliyle tek tek tokalaşarak, onlara da geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hisarcıklıoğlu, bombalı saldırının faillerin kısa sürede belirlenip büyük bölümünün yakalanmasındaki başarılarından dolayı polise teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, ardından patlamanın meydana geldiği sokaktaki hasarlı işyeri sahiplerini ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.

    "Bu kirli oyun bozulacak"

    Şehitkamil Kültür Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen sivil toplum kuruluşları adına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir açıklama yaptı. Hisarcıklıoğlu, "Ramazan Bayramı'nda birlik ve beraberliğin canlandığı, merhamet kopan kutsal bir günde, bu eylemi yapanlar ve onların emir ve onların emir aldıkları odaklar insanlıktan zerre kadar nasibini almamıştır. Yapılan bu insanlık dışı terör örgütünü kınıyor bu işten medet umanları lanetliyoruz. Türkiye'nin her bölgesinde toplumun tüm kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak şunu vurgulamak istiyoruz, tüm vatandaşlarımız bilmeli ki bu hain saldırı ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunun simgesidir. Bunun tek amacı da milletimizin birlik beraberliğini bozmaya çalışmaktır. Hepimiz biliyoruz ki bu milletin tarihinde kirli oyunlar eksik olmamıştır. Ama milletimizin asaleti bunu her zaman bozmuştur" dedi.

    "Terör, ülkenin ortak sorunudur"
     
    Hisarcıklıoğlu, Türk milletinin en büyük gücünün kardeşlik olduğunu ve terörün hedeflediği oyunlara gelmeyeceğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'in bölgenin model şehri ve birlik ve beraberliğin kenti olduğunu ifade etti. Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı sırasında farklı dinden, mezhepten insanların tek vücut haline geldiği bir kent olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Herkes bilsin ki ödediğimiz bu bedeller, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir. Terör bu ülkenin ortak sorunudur. Başta siyasiler olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar büyük hassasiyetle hareket etmektedir. Bu süreçte, toplumun kanaat önderlerine düşen sorumluluklar da var. Her kanaat önderi, kendi tabanını teröre ve ayrışmaya karşı bir arada tutmalıdır" diye konuştu.

    Yeni anayasa çağrısı

    TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, saldırı sonrasındaki beraberlik görüntüsü nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve siyasi partilerin liderlerine teşekkür ederek, "Şimdi, bu resmi tüm ülke meselelerinde hakim kılmak zorundayız. Bu birlik ruhunu bundan sonra da yaşatmak zorundayız. İşte o zaman, bu ülkenin önünde hiçbir güç duramayacak. Tüm siyasilerimizden talebimiz, bu birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmaları, ülke sorunlarına da bu anlayışla yaklaşmalarıdır. Bu süreçte milletimizin bütünlüğünü ve demokrasimizi sağlamlaştıracak yeni bir Anayasa, bu hain planları bozacak en önemli unsur olacaktır" şeklinde konuştu.

    Hisarcıklıoğlu, açıklamasının sonunda Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Emniyet teşkilatına teşekkür ederek, "Bu işin hızla sonuçlandırmaları konusunda çok hızlı hareket ettiler. 74 milyon huzur içinde olduğumuzu, birisi bir kötülük yaparsa onun anında ortaya çıkabileceğini en net şekilde gösterdiler. Şuan ki isteğimiz bu menfur eylemini yapan kişinin yakalanıp Türk adalet önünde hesap vermesidir."

    5 çocuğun tüm masraflarını karşılayacaklar

    TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'teki saldırıda hayatını kaybeden ailelerin çocukları için sevindirici bir haber de verdi. Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

    "Şehit ailelerimiz noktasında bizler üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu hem onlar vesilesiyle, onların zaten kendi almış oldukları inisiyatif çerçevesinde biz başkanlarla Gaziantep'te hepimiz bir araya geldik. 'Bu çerçevede üzerimize düşeni yapmaya hazırız' dedik. Bu çerçevede özellikle bu bomba patlaması noktasında, 5 çocuğumuzun okul öğretim noktasında... İlkokuldan üniversiteye kadar okuyan çocuklarımız var. Başkanlarımızla görüştük. Bu çerçevede bunların ömür boyu eğitim masraflarını hep beraber bu karşınızda gördüğünüz 16 kurum ve kuruluş olarak üstlenmeye hazır olduğumuzu burada ifade etmek istiyorum."

    Hisarcıklıoğlu, üzerlerine düşecek başka vazifelere de katkı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow