hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Senarist Metin Açıkgöz son yolculuğuna uğurlandı

    Senarist Metin Açıkgöz son yolculuğuna uğurlandı
    expand

    İstanbul'daki evinde, önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden senarist Metin Açıkgöz, son yolculuğuna uğurlandı.

    Açıkgöz için, Ataşehir Mimar Sinan Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, eşi Jale ve babası Abdullah Açıkgöz taziyeleri kabul etti.

    Törene, Açıkgöz'ün yakınları, sevenleri, Ufuk Özkan, Canan Hoşgör, Mustafa Üstündağ ve Birol Güven'in de aralarında bulunduğu sanatçı dostları katıldı.

    Oyuncu Şoray Uzun, Açıkgöz ile eskiye dayalı bir arkadaşlıkları olduğunu belirterek, "İzmir'den İstanbul'a gelmesine Hamdi Alkan ile beraber vesile olmuştuk. Ölmeden 1,5 saat önce Galatasaray-Beşiktaş maçını seyrettik. O eve gitti, sonra da ölüm haberi geldi. Allah ailesine sabır versin" diye konuştu.

    Sinema yapımcısı, yönetmen ve oyuncu Hamdi Alkan da Açıkgöz'ün 19 yıllık arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Kardeşim gibiydi. Çok vakitsiz ayrıldı aramızdan. Allah rahmet eylesin. Meslektaşlarımız, senaristler ve camiamız için çok büyük bir kayıp. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

    Oyuncu Rasim Öztekin ise Açıkgöz'ün çok iyi bir yazar olduğunu dile getirerek, birlikte güzel şeyler paylaştıklarını kaydetti.

    Açıkgöz'ün cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow