hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Harç" eylemi yapanlara polis müdahalesi

    Harç eylemi yapanlara polis müdahalesi
    expand

    Mersin'de ikinci öğretimde okuyan öğrenciler için de harçların kaldırılması için protesto yürüyüşü yapan 15 öğrenci, polislerin uyarılarına rağmen dağılmayınca gözaltına alındı.

    Çankaya Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde toplanan 15 öğrenci, 'Tüm harçlar kaldırılsın. Kamusal demokratik üniversite istiyoruz' pankartı açıp yürüyüşe geçti.

    'İkinci öğretimden harçlar kaldırılsın', 'Parasız eğitim haktır engellenemez', 'AKP elini eğitimden çek', 'Müşteri değiliz, öğrenciyiz', 'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek' dövizleri taşıyan 15 öğrencinin yürüyüşüne polis engel oldu.

    Yaklaşık 200 kişilik çevik kuvvet ekibi, öğrencilerin dağılmasını istedi. Grup Atatürk Caddesi'ne yürümekte direnince polisle aralarında arbede çıktı. Ellerindeki dövizlerin sopaları ile polise saldıran gençler yaka paça gözaltına alındı.

    Gözaltına alınan bazı gençler yerde sürüklenirken asım hastası olan genç bir kız ise zor anlar yaşadı. Genç kıza 2 kadın çevik kuvvet polisi yardım etti. 15 genç, gözaltına alınarak polis aracı ile Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow