hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faruk Loğoğlu: "Hiçbir zaman Esad'ı savunmadık"

    Faruk Loğoğlu: Hiçbir zaman Esadı savunmadık
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP'nin Suriye konusunda hiçbir zaman Esad rejiminin savunuculuğunu yapmadığını ve ona meşruiyet ölçüsü biçmediğini ifade etti.

    Loğoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bazı basın organlarında yayımlanan haber ve yorumlarda Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde yapılan Sosyalist Enternasyonal (SI) 24. Kongresi'nin kararlarında Suriye konusunda yer alan ifadelerin Cumhuriyet Halk Partisi'nin görüşlerine ters düştüğü iddia edildiğini ve bu bağlamda özellikle Esad rejiminin tüm meşruiyetini kaybettiği ibaresine işaret edildiğini belirtti.

    Loğoğlu, şunları kaydetti:

    "CHP, Suriye konusunda hiçbir zaman Esad rejiminin savunuculuğunu yapmamış ve ona meşruiyet ölçüsü biçmemiştir. Cape Town'da bu konuda herhangi bir tartışma yaşanmamıştır. Bu itibarla, Suriye konusunda kabul edilen kararlar, SoI camiasının genel bakış açısını yansıtmaktadır. Öte yandan, CHP, Suriye'de şiddetin her noktada sona erdirilmesi, bunun için diplomasi ve diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde çalıştırılması ve komşu ülkeye barış ve istikrar getirecek yolların arayışı içinde olmuştur. Bu çerçevede, Partimizin en ön planda savunduğu görüş, Suriye'nin geleceğinin Suriye halkı tarafından belirlenmesi ve ülkeye dışarıdan bir askeri müdahale olmamasıdır. Cape Town'da Suriye'ye ilişkin olarak alınan kararlara askeri müdahale olmaması ifadesinin girmesi CHP heyetinin talep ve girişimleri sayesinde olmuştur. Sosyalist Enternasyonal'in Cape Town'da gerçekleşen toplantısındaki Suriye gerçekleri bununla sınırlıdır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow