hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağış Hollande'ı uyardı!

    Bağış Hollandeı uyardı
    expand

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransa'da Ermeni iddialarının ders kitaplarına girmesi ve Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yeni inkar tasarısı üzerinde çalıştığı yönündeki haberlere tepki gösterdi.

    Bağış, AFransa'da 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının ders kitaplarına girmesi ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın iddiaları reddetmeyi suç sayan yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığı yönündeki haberlere ilişkin, "Fransa'da yakın dönemde olduğu gibi bugün de gelecek nesilleri değil, gelecek seçimleri düşünen yönetim anlayışı devam etmektedir" dedi.

    Bağış, şunları söyledi:

    "Fransız hükümeti ders kitaplarına koyduğu saçma sapan bilgilerle zehirli bir nesil yetiştirme iradesinde olduğunu itiraf etmiştir. Gelecek nesillerini düşünmeyen yönetimlerin sonunu görmek için çok uzağa gitmeye gerek yok. Sayın Hollande'ın, Fransız halkının balık tutmaya gönderdiği kendisinden önceki cumhurbaşkanının sonunu hatırında tutması yeterlidir."

    Hollande yönetiminin bu tür çabalara tevessül edilmesinin maliyetini iyi hesap edeceğini umduğunu ifade eden Bağış, "Geçmişteki çabaları tekrar tedavüle sokmak yerine, Türkiye-Fransa dostluğunun kıymetini bilen bir yaklaşımla yoluna devam etmek Türkiye ve Fransa'nın ortak yararına olan seçenektir. Bunun aksi yönündeki her türlü çabadan zararlı çıkan yine Fransa olacaktır" diye konuştu.

    Fransa parlamentosu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının resmen tanınmasını öngören yasayı 2001 yılında kabul etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow