hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Diyarbakır cezaevi utanç müzesi olacak"

    Diyarbakır cezaevi utanç müzesi olacak
    expand

    BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "Diyarbakır cezaevini, zulmün kalesini, hep beraber mücadele ederek, direnerek bir utanç müzesi haline getireceğiz" dedi.

    Kışanak, Diyarbakır 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği'nin, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin yıl dönümü nedeniyle, düzenlenen etkinliğine destek vermek üzere geldiği Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yakın geçmişinin, en karanlık sayfasının mağdurları olarak cezaevi önünde bulunduklarını söyledi. Cezaevinde canları yitirdiklerini ancak insanlığı kazandıklarını ifade eden Kışanak, şöyle devam etti:

    "Türkiye'nin bugün, bu direniş sayfasına bu onurlu duruşu tanımaya çok ihtiyacı var. Çünkü bu günlerde aynı şeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar. O dönemin işkencecileri şimdi işkence yaptıkları için terfi ediyorlar. 12 Eylül'ün bütün kurumları bugün hala yasal dayanakları ile birlikte devam ediyor. Diyarbakır cezaevini zulmün kalesini hep beraber mücadele ederek, direnerek, bir utanç müzesi haline getireceğiz. Bu utanç müzesi burada kalacak ki kimse bir daha bize, halklara, insanlığa karşı suç işlemeye cüret etmesin."

    Diyarbakır 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Andıç, darbeci ve darbecilerin suç ortakları yargılanmadıkça, 12 Eylül'ün yargılanmadığını kaydetti.

    Kışanak ve beraberindekiler cezaevi kapısının önüne karanfil bıraktı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow