hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bağış: "Film denilen paçavra..."

    Bağış: Film denilen paçavra...
    expand

    Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren filme ilişkin, "Film denilen paçavra gerçekten üzerinde çok fazla konuşulmaması gereken, yani buna harcanan enerjiye vakte bile acımamız gereken son derece provokatif, Ortadoğu'da insanlarındeğerlerine hakaret ederek birtakım kışkırtmalar aracılığıyla Amerikanseçimlerini etkilemeye yönelik bir girişim" dedi.

    Bağış, İznik'te Hazreti Muhammed'e hakaret içeren filme yönelik gazetecilerin sorularını yanıtlarken, şunları kaydetti:

    "Film denilen paçavra gerçekten üzerinde çok fazla konuşulmaması gereken yani buna harcanan enerjiye, vakte bile acımamız gereken, son derece provokatif, Ortadoğu'da insanların değerlerine hakaret ederek birtakım kışkırtmalar aracılığıyla Amerikan seçimlerini etkilemeye yönelik bir girişim.

    Son derece ucuz, adi şapşal ve sapık bir zihniyetin eseri olan bir fragman parçası. Çok
    acıdır ki büyük çoğunluğu bu fragman parçasını görmediği halde değerlerimize ve
    çok sevgili Peygamberimize hakaret ettiği bilgisini duyunca öfkelenen insanların
    Orta Doğu'da yarattıkları bu kargaşa, maalesef bu provokatörlerin ekmeğine yağ
    sürmektedir.

    Bu süreçte hepimize düşen görev, dinimizin gerçek mesajını, barış ve esenlik mesajlarını Peygamberimizin insanlığa gerçekten sevgiyle yaklaşım tarzını bütün dünyaya daha iyi anlatmamız gerektiği gerçeği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hepimizin mesuliyeti, sorumluluğu vardır. Bizim, inançlarımızda, değerlerimizde bir kişiyi öldürmek bile bütün insanlığı katletmekle eşit olarak, Tanrı'nın, Allah'ın evini yıkmakla eşit bir suç olarak değerlendirilir ki, bizim böylesine terörle, şiddetle, insanları öldürerek hiçbir şekilde duygularımızı yansıtmamamız gerekir."

    "Sayın Başbakanımızın çağrısı çok önemli"

    "Maalesef bu tür şiddete başvuranlar, bizim şiddetle kötü bir imaja sahip olmamızı isteyen provokatörlerin ekmeğine yağ sürmektedir" diyen Bakan Bağış, şöyle devam etti:

    "Bu yüzden Sayın Başbakanımızın çağrısı çok önemlidir. Sayın Başbakanımızın önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için New York'a yapacakları ziyarette bütün kutsallara, bütün değerlere, bütün inançlara, dinlere hakareti insanlık suçu haline getirme teklifinin Birleşmiş Milletler'de önemli bir yankı bulacağına inanıyorum. BM üyesi bütün ülkeler bu konuda tek yürek olurlar ve hiçbir kimsenin, bir başkasının kutsalına, inancına, değerine hakaret etmesinin ifade özgürlüğüyle değil, hiçbir şekilde kabul edilmemesi gerektiği konusunda bir uzlaşıya varılır.

    Çünkü bunlar tamamen insanlığa atılan fitne tohumlarıdır. Bu sapık zihniyetlerin başarısız olması için bizim çok daha bilinçli, çok daha mantıklı ve önünü arkasını iyi hesap ederek
    adımlar atmamız gerektiği konusunda da bizlere bir uyarıcı olması temennisi içerisindeyim."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow