hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evren'in mal varlığı mahkemede

    Evrenin mal varlığı mahkemede
    expand

    12 Eylül darbesi davasının sanıkları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın mal varlıklarını araştırarak, mahkemeye gönderen Mali Suçları Araştırma Kurumu'nun (MASAK) raporunda, Evren ve Şahinkaya'nın yanı sıra eşleri ve çocuklarından oluşan 9 kişiyle ilgili bilgiler yer aldı.

    Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 14 Eylül Cuma günü görülen son celsesinde, MASAK'tan istenen raporun ulaştığı açıklanmıştı. Mahkeme, duruşma sonunda, MASAK raporu ve eklerinin dava dışı kişilerin mali bilgilerini de içermesi nedeniyle, örnek alınmadan, bugünden itibaren 3 gün süreyle davanın taraflarınca incelenebileceğini karar altına almıştı. Bazı müdahil avukatları, ara karar doğrultusunda MASAK raporunu inceledi.

    Avukatların verdiği bilgiye göre raporda; Kenan Evren, Sekine Evren, Nebahat Şenay Gürvit, Semahat Gülay Evren, Miray Emine Göksu (Evren), Tahsin Şahinkaya, Sema Şahinkaya, Sevgi Şahinkaya Kartal ve Serdar Şahinkaya'nın mali durumlarına ilişkin bilgiler bulunuyor.

    MASAK'ın 2 klasörü bulan belgeleri arasında, bu kişilerin mal varlıklarıyla ilgili bütün bankalara yazılan yazılar ve gelen cevaplar yer alıyor. Bankalardan gönderilen bazı cevaplar, "belirli bir yıldan önceki kayıtların bulunmadığı" bilgisini içeriyor.

    Yapılan incelemede; Kenan Evren üzerine 3, Nebahat Şenay Gürvit üzerine 5, Semahat Gülay Evren üzerine 9 kayıtlı araç bulunduğu belirlendi. İncelemelere göre; Tahsin Şahinkaya üzerine 2, Sevgi Şahinkaya Kartal üzerine 1 ve Serdar Şahinkaya üzerine 2 araç bulunuyor.

    MASAK'ın 55 sayfalık raporunda, sanıkların hissesi bulunan şirketler ve gayrimenkul bilgileri de yer aldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow